Коли покращиться ситуація зі світлом? «Укренерго» дало оптимістичний прогноз

Схема електропостачання попереду світлого майбутнього
Схема електропостачання попереду світлого майбутнього

З 20 липня ситуація з енергосистемою очікується покращення, спека зменшиться і графіки відключень стануть менш жорсткими. Таку заяву зробив радник прем'єр-міністра, член ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко.

Бойко зазначив, що зниження температури призведе до зниження споживання електроенергії. Вихідні дні, коли споживання традиційно нижче, підкріплять цю тенденцію зниження, а з понеділка ситуація з поступовим зменшенням попиту ще покращиться.

Рівень споживання енергії затримується зі зміною температури довкілля. Враховуючи це, можна прогнозувати зниження споживання в найближчі дні, починаючи з першого дня спаду спеки.

В середньостроковій перспективі, Бойко очікує стабільної ситуації з енергопостачанням у серпні-вересні і, можливо, жовтні, якщо не буде значних похолодань. Він пояснив це тим, що не передбачаються аномально високі температури і енергосистема буде мати достатню кількість генерації.

Проте директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко не очікує значного покращення ситуації з енергопостачанням в найближчі три-чотири тижні, сподіваючись на покращення лише в останній декаді серпня.

Сьогодні, 18 липня, Кабінет міністрів України схвалив стратегію розвитку розподіленої генерації до 2035 року, яка передбачає перегляд підходу до будівництва енергосистеми.

Читайте також