Коли варто задуматися над заміною суглобів?

Коли варто задуматися над заміною суглобів?

Необхідність заміни суглобів викликає страх у більшості пацієнтів. Втім, іноді операція ендопротезування є необхідністю. Адже лише таким чином можна позбавитися болів і повернутися до нормального життя. Заміна суглобів у клініці Oxford Medical проводиться на найвищому рівні. Гарний результат від процедури гарантований. При дотриманні рекомендацій лікаря пацієнт швидко відновиться і зможе насолоджуватися повноцінним життям.

Показання до заміни суглобів  

Незначні порушення суглобової тканини можуть бути усунені за допомогою консервативних методів лікування. Проте при певних станах уколи та пігулки можуть допомогти лише на дуже нетривалий час. Тоді потребується серйозніше втручання.

Заміна суглобів показана при:

  • запущеному остеопорозі;
  • сильних суглобних деформаціях;
  • травмах, що призвели до серйозного пошкодження тканини;
  • наявності артриту та артрозу 3-4 стадії;
  • сильному больовому синдромі, що не купується знеболювальними препаратами;
  • відсутності успіху застосування методів консервативного лікування.

В клініці Оксфорд Медікал можна замінити плечовий, колінний та тазостегновий суглоб. Ендопротезування дозволяє максимально відновити рухливість і повернутися до нормального життя без болю. При цьому термін використання суглоба становить близько 20 років.

Як швидко можливе відновлення?

Строки реабілітації пацієнта залежать від віку, стану здоров’я та бажання діяти. Перебування в стаціонарі триває від кількох днів до кількох тижнів. При цьому важливо з перших днів перебувати під контролем реабілітолога, поступово відновлюючи рухливість.

У певних випадках повноцінне навантаження на суглоб дозволяється вже майже з перших днів після операції. У певних – потребує поступовості та виконання необхідних інструкцій.

Обов’язковою умовою відновлення є рух у допустимих лікарем межах та лікувальна фізкультура. Після перебуванні в стаціонарі пацієнту може бути рекомендоване подальше відновлення у рамках реабілітаційного центру або робота з реабілітологом удома. Повне відновлення відбувається через 6-12 місяців. Але вже за 3 місяці більшість пацієнтів можуть повернутися до повсякденної активності та насолоджуватися повноцінним життям без болю.