Колишній глава правління банку видав собі кредит і втік із Росії

Колишній глава правління банку видав собі кредит і втік із Росії - зображення
Колишній глава правління банку видав собі кредит і втік із Росії - зображення

Заочно заарештований Міщанським судом Москви колишній голова правління банку "ФК Відкриття" Дмитро Ромаєв звинувачується у розкраданні близько 3 млрд. рублів ($31,1 млн).

Як стверджує слідство, Ромаєв надав таку суму кредиту підконтрольній йому кіпрській фірмі Benirlia Holdings Limited. Гроші компанія не повернула і зараз перебуває у стадії ліквідації. Сам Ромаєв перебрався за кордон, і тепер МВС Росії спробує організувати його міжнародний розшук через Інтерпол.

Зазначається, що слідчий департамент МВС розслідує кримінальні справи про масштабні махінації колишнього топ-менеджменту банку "Відкриття" вже понад шість років. Загалом, за даними правоохоронців, банком виведено сотні мільярдів гривень. Періодично в окремі провадження виділяються нові епізоди, як і сталося з 53-річним Ромаєвим, якого днями заочно заарештував Міщанський суд Москви. Зараз Дмитро Ромаєв, який має, окрім російського, ще й кіпрське громадянство, живе у Монако.

Україна обмежила участь російських власників у державних тендерах

З початку вторгнення Росії в Україну у тендерній діяльності законом заборонено усувати російських власників чи бенефіціарів компаній. Однак, 621 компанія зуміла позбутися російського впливу та продовжує працювати в Україні, виграючи мільйонні державні тендери. Міністерство юстиції здійснило перевірки, та вісім з десяти випадків підтвердило, що реєстраційні дії були незаконні. Проте ці зміни не були скасовані, і компанії з "очищеною" репутацією продовжують активну діяльність на українському ринку.

Читайте також