Колишній український музикант, який підтримав вторгнення РФ, отримав підозру

Українського музиканта, що підтримує окупацію та анексію Криму, повідомили про підозру

Пресслужба Офісу Генпрокурора повідомила, що колишньому українському музиканту, який тепер є громадянином Російської Федерації, була пред'явлена підозра.

Він народився в Україні і має російське громадянство.

«Музикант з 2014 року відкрито підтримує політику окупації та анексії російською федерацією території України. За 10 років російської агресії проти нашої країни співак неодноразово відвідував захоплені території Донеччини і Луганщини з концертами на підтримку окупантів», - повідомили в Офісі Генпрокурора.

Використовуючи свою медійну популярність, музикант пропагує російську ідеологію через інтернет-платформи. Він легітимізує «Л/ДНР» і «приєднання» до Росії окупованих територій Запорізької й Херсонської областей, - повідомили в офісі.

Також він брав участь у пропагандистській акції у Москві, присвяченій проведенню незаконних референдумів на тимчасово окупованих територіях України. В травні 2023 року він отримав «орден дружби ДНР» від голови псевдореспубліки, чим похвалився на своїх соціальних мережах.

Ім'я музиканта не розголошується в офісі, але ЗМІ повідомляють, що йдеться про Олексія Піддубного, відомого як Джанго.

Підозрюваному інкримінують публічні заклики до зміни державних меж та устрою України, поєднані з розпалюванням національної ворожнечі, співпрацю з державою-агресором та заклики до агресивної війни (ч. 2 ст. 110, ч. 6 ст. 111-1, ст. 436 КК України).

Раніше було повідомлено, що підозру отримав соліст Маріїнського театру з Буковини.