Командир батальйону «Свобода» розповів про основну проблему ЗСУ на фронті

Командир батальйону «Свобода» на фронті
Командир батальйону «Свобода» на фронті

Піхота ЗСУ на передніх рубежах страждає від артилерійської обстрілу від ворога. Командир батальйону "Свобода" Петро Кузик назвав цю проблему однією з основних української армії на фронті. Він про це сказав у програмі "Фабрика новин".

"Є декілька серйозних невирішених проблем, починаючи з ворожої артилерії, яка безкарно обстрілює наші позиції. Це потребує рішення. Друга проблема полягає у тому, що ми не були готові до обсягу ворожих повітряних джерел та знарядь. Тому нам потрібні засоби електронної боротьби (РЕБ). Держава їх має дуже мало, головним чином волонтери приносять їх до нас. Ми забезпечуємо досить міцну оборону, але ворог завдає серйозних пошкоджень. І третя проблема - це їхня розвідувальна система БПЛА "Орлян", "Залі" і так далі. Ми тільки зараз навчилися їх збивати, але це ще поодинокі випадки. Тому потрібно "осліпити" їхню артилерію, тоді в принципі ми зможемо працювати", - пояснив Кузик.

За словами командира, головне завдання на фронті - зберегти життя солдатів. Для цього необхідні засоби електронної боротьби та контрбатарейної боротьби. Вони допоможуть збільшити шанси на виживання піхоти на передовій у декілька разів.

Раніше український агент, який діяв в російських рядах, заявив, що втрати Росії на Покровському напрямку є катастрофічними.

Також було повідомлено про позитивну динаміку унищоження російських цілей дронами.

Крім того, українські військові нанесли удар по складу паливно-мастильних матеріалів у районі міста Ровеньки на тимчасово окупованій території Луганської області.

Читайте також