Командир Білецький розкрив головну перемогу ЗСУ під Бахмутом

Командир Білецький розкрив головну перемогу ЗСУ під Бахмутом

Звільнення Андріївки на Бахмутському напрямку було частиною української контрнаступної операції. Таку думку висловив командир 3-ї штурмової бригади, засновник "Азову" та колишній народний депутат Андрій Білецький.

Андріївка мала важливе значення з декількох причин. По-перше, росіяни використовували це селище як плацдарм для розвитку наступу на основну частину Донбасу, яку контролює Україна. Такими населеними пунктами є Слов'янськ, Краматорськ, Костянтинівка, Дружківка - найбільші міста, які мають велике стратегічне значення і становлять загрозу Харкову. Метою ЗСУ було відступити російські війська.

По-друге, позиція росіян у Бахмуті була нестійкою через складнощі з мережею доріг. Зараз українські війська мають можливість діяти активно.

Після втрати Андріївки росіяни втратили контроль над залізничною колією, що простягалася від Бахмута до Курдюмівки. Це загострило логістичні проблеми окупантів, ускладнило їх контрнаступ та сприяло спокійній обороні українських сил.

Тепер окупанти не можуть повторити аналогічний похід на Костянтинівку-Дружківку в найближчій перспективі, розповів командир "Азову".

  • Наприкінці вересня українські воїни здобули контроль над селами Кліщіївка та Андріївка, що знаходяться 8 км на південь від Бахмута.
  • Російські війська зменшили свої очікування щодо наступу на Авдіївку в Україні.

Читайте також: