Командир роти ЗСУ про початок війни: "Все було, як у фільмах"

Командир роти ЗСУ про початок війни:

Перші місяці війни з Росією

Командир роти ЗСУ Дмитро Глущенко в ефірі у Юрія Романенка розповів про початок війни з Росією та її розвиток з погляду українських військових. Він зазначив, що спочатку конфлікт схожий був на Другу світову війну і не використовувався сучасні технології, такі як дрони.

Я застав цей вогневий вал 2 місяці, супротивник ще працював по-старому... У перший мій бойовий вихід нас "катали" рівно добу - я отримав весь спектр відчуттів. У нас були і 300-ті, евакуація. Довелося взяти командування на себе, бо командир загону загубився... Таку я війну собі й уявляв, як у кіно.

Дмитро Глущенко згадує свої початкові бойові дії і розповідає, як став командиром роти. Він також відзначив, що українська армія не була готова до війни через некомпетентність командного складу.

Основна проблема - це те, що в армії специфічна кадрова політика, і коли набирали, ставили зовсім випадкових людей командирами, які мають військову кафедру, наприклад, припустимо, чи там офіцерське звання, люди, які не мають досвіду, не мають навичок управління, люди, які не мають знань елементарних.

Роль цивільних осіб в українській армії

Зараз бойовими підрозділами на рівні взводу і роти керують цивільні особи, які не мають достатньої військової підготовки. Проте, незважаючи на це, українська армія продовжує боротися проти російської агресії.

Рада для виживання на війні

Командир ЗСУ підкреслив, що підвищити шанси на виживання військовикам допоможе зміна підходу до ситуації. Він закликав українців прийняти зміни для захисту своєї країни.

Дивіться повне відео розмови.

Читайте також: