Командувач ОК «Південь» Ковальчук оголосив про відставку і записав звернення до військових

Генерал-майор Андрій Ковальчук заявив про відставку з посади командувача Оперативного командування "Південь" і перехід у сферу навчання військовослужбовців.

Командувач звернувся до військовослужбовців і подякував за два з половиною роки служби.

"Дякую вам за спільну службу! Ці два з половиною роки стали непростим та насиченим періодом життя кожного з нас... Ми разом звільнили від окупанта частину Одещини - острів Зміїний - і левову частку територіального моря України, Миколаївщину і Херсонщину на правому березі Дніпра. Ми виконували бойові завдання, відбиваючи зухвалий ворожий десант, відкидаючи і втопляючи ворожі кораблі, створюючи безпрецедентні історичні факти новітньої ери наших Збройних Сил. Ми з вами жорстко билися з ворогом на півдні, наші бригади показали себе якнайкраще в бойовій роботі, ми забезпечуємо і підтримуємо їх і сьогодні, коли вони на східному напрямку випалюють нечисть із нашої землі, мужньо протистоять ворожим атакам. Я пишаюся тим, що мав честь і довіру бути вашим командиром, бути командувачем славетного й норовливого Півдня, які вміють бути лагідно-теплими і гостинно-привітними для своїх та бурхливо-пекельними, люто-штормовими для ворогів", - написав Ковальчук.

Генерал також заявив, що залишається в армійській родині і буде надалі виховувати молодих офіцерів.

"Із впевненістю в нас і в наших з вами силах залишаюсь в єдиній армійській родині, і в вихованні молодих офіцерів впроваджуватиму ті самі принципи й вимоги, що завжди мав і маю до себе й тих, кого веду за собою: честь, порядність, патріотизм, відповідальність, відвага і розсудливість - з цього зростає справжній командир, який здатний бути взірцем для наслідування і виховувати власним прикладом свій бойовий колектив", - додав Ковальчук.

Ковальчук очолював Оперативне командування "Південь" і раніше займав відповідальні посади в ЗСУ.

Він брав участь в боях за Слов'янськ та Луганський аеропорт і має звання Героя України. Також він пройшов миротворчі місії в Косово та Ліберії.

Раніше було повідомлено про ротацію топ-командуючих у силах оборони України, у результаті якої Ковальчука та іншого командира було звільнено з посад.