Командувач сил НАТО в Європі: армія РФ зараз на 15% більша, ніж на початку вторгнення

Росія швидко компенсувала свої втрати в війні з Україною

Головнокомандувач Об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі розповів, що Росія успішно відновила свої втрати військ після війни з Україною швидше, ніж очікувалося. Зокрема, російські сухопутні війська втратили понад 2000 танків і 315 000 солдатів, але їх втрати були швидко відновлені. Крістофер Каволі також зазначив, що чисельність російських військ на передовій значно зросла - з 360 тисяч до 470 тисяч солдатів.

Генерал також відзначив, що російські стратегічні сили, авіація, кібернетичні та космічні можливості не зазнали жодних втрат. Втрати російської армії відновлюються за рахунок великої кількості випуску високоточної зброї великої дальності. Крістофер Каволі підкреслив, що Росія продемонструвала здатність адаптуватися до викликів на полі бою й стала організацією, яка навчається та розвивається, зберігаючи загрозу для України.

Генерал закликав Сполучені Штати та союзників продовжувати забезпечувати Україну боєприпасами, зброєю та технікою. Він також наголосив, що Україна не може самостійно стояти на варті своєї безпеки.

Росія продовжує мобілізувати нових солдатів

Нагадаємо, що Росія подальше продовжує масовий призов молодих людей до своєї армії. Згідно з указом Володимира Путіна, до ворожої армії буде призвано 150 тисяч осіб віком від 18 до 30 років до липня 2024 року. Країна набирає приблизно 30 тисяч нових солдатів щомісяця, що допомагає їй заміщати втрати та продовжувати війну проти України.