Командувач Сухопутних військ пояснив, чому ЗСУ не можуть отримати перевагу на фронті

ЗСУ не можуть перехопити ініціативу на фронті через продовження наступу російської армії

Збройні сили України не можуть взяти ініціативу в свої руки на фронті через продовження наступу російської армії. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал Олександр Павлюк під час телемарафону.

Генерал пояснив, що окупанти активно концентрують значні ресурси для атаки під Кремінною, Бахмутом та Авдіївкою.

«Триває позиційна війна, поки ми не зможемо отримати перевагу. У ворога є більше ресурсів, але віримо, що все зміниться в свій час», - наголосив генерал.

Олександр Павлюк повідомив, що є території, де росіяни досягають тактичних успіхів, але є й такі, де ЗСУ відбивають позиції. Водночас окупанти продовжують мати перевагу в повітрі. Генерал додав, що коли виникне можливість у захисників, вони зроблять все, «щоб російська авіація не змогла підлітати до наших кордонів».

Масовані обстріли Харкова

Ніч на 22 березня Росія влаштувала масовані обстріли Харкова. Тривога у місті та області почалася о 03:53. До 04:49 було чутно серію вибухів. Після ударів зникло світло в місті. Мета ворога - енергетична інфраструктура. Почалися пожежі після деяких обстрілів. Мер міста Терехов закликав жителів бути обережними, оскільки ворог продовжує обстріли.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов також підтвердив пошкодження обʼєктів критичної інфраструктури. Всі екстрені служби вже працюють, але місто практично повністю залишилось без світла.

Уранці 22 березня через обстріли з численних видів зброї були пошкоджені декілька українських міст, зокрема, Дніпро, Запоріжжя, Харків, Хмельницький. У Харкові через знеструмлення підстанцій вже почалися проблеми з водопостачанням. Ранковий електротранспорт не курсував, а перевезення здійснювались автобусами в режимі блекауту.