"Компроміс можливий": Данилов про відносини з РФ

Україна не поступиться своєю територією і не відступить від курсу вступу до ЄС та НАТО, зазначив секретар РНБО.

Компроміс із Росією можливий, проте не за рахунок інтересів України, яка свою територію поступитися не може. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов. "Те, що нам треба ставити крапку в цьому питанні, ви знаєте, це завдання, яке поставив Володимир Олександрович (Зеленський, - ред.), але не за рахунок наших інтересів. Ми не можемо поступитися своєю територією, ми не можемо поступитися тими речами, які зафіксовані в нашій Конституції (про європейську та євроатлантичну інтеграцію, - ред.)", - заявив журналістам Данилов під час презентації системи моніторингу користування надрами.

Він вважає, що Київ може піти на компроміси, які мають сприйняти громадяни України.

"Ми не можемо безкомпромісно щось вирішувати і йти на поступки в тому, що сьогодні пропонує Російська Федерація. Чи змінилася ситуація після розмови Володимира Зеленського з Джо Байденом. Ні, вона не змінилася! Вона залишилася в тому ж руслі, в тому ж ключі і залишилася на тій самій стадії", - сказав секретар РНБО.

Він вважає, що Кремль у своїх вимогах підвищує планку, щоби з Росією спілкувалися.

"Спілкування потрібно не за рахунок нашого суверенітету. Компроміс можливий, але важливо розуміти, що будь-який компроміс має межу, яку ми не можемо з вами переступити", - резюмував Данилов.