Концерн Rheinmetall передасть Україні танк ППО Frankenstein

Концерн Rheinmetall передасть Україні танк ППО Frankenstein

Німецька компанія Rheinmetall передасть Україні новий танк протиповітряної оборони Frankenstein, який здатний збивати ракети та дрони, повідомляє The Telegraph.

Згідно з Rheinmetall, основою для нового танку стане Leopard 1, а на його корпусі буде встановлена найсучасніша зенітна система Skyranger. Це дозволить покращити обороноздатність України.

В Україні все більше уваги приділяється системам озброєння, які здатні протистояти ближнім загрозам, таким як дронові та ракетні атаки. Водночас, Rheinmetall зазначає, що зберігається багато Leopard 1, на яких можна встановити башту Skyranger з автоматичною гарматою калібру 35 мм.

Компанія Rheinmetall недавно розробила систему Skyranger, яка має складні датчики з 360-градусним оглядом поля бою й здатна боротися з групами дронів.

Нагадаємо, що Українська армія вже має близько сотні танків Leopard 1, але потребує більше підтримки у плані протиповітряної оборони. "Ми орієнтуємося на довгострокову перспективу в Україні. Ми не просто постачаємо обладнання, а потім виводимо - ми показуємо, що будемо там постійно й підтримуватимемо Україну" - заявив керівник компанії Rheinmetall, Бйорн Бернхард.

Система Skyranger 35 має бойовий модуль з гарматою GDM-008, яка може стріляти зі швидкістю 1000 пострілів за хвилину. Також до системи можна встановити пускову установку для двох ракет FIM-92 Stinger або Mistral. Вона має 252 постріли.

Для виявлення малорозмірних повітряних цілей використовується радар AMMR, який працює в S-діапазоні. Машина обладнана пасивною системою виявлення цілей Rheinmetall FIRST, яка краще виявляє малорозмірні цілі й працює без засобів радіотехнічної розвідки.

Основним завданням системи є перехоплення розвідувальних та ударних безпілотників. Заявлена дальність ураження повітряних цілей артилерійським комплексом становить 4000 метрів.

Нова система ППО Rheinmetall має багато переваг, в тому числі можливість встановлення додаткового обладнання та збільшення числа готових до пуску ракет.

Це рішення дає багато перспектив, зокрема, система може виконувати завдання разом з іншими бронетехнічними одиницями, забезпечуючи повноцінну систему протиповітряної оборони.

Джерело: Суспільне

Читайте також: