Конфлікт між дітьми Яремчука: його сини відповіли, кому належать права на пісні батька

Два сына Яремчука с писателями о песнях
Два сына Яремчука с писателями о песнях

Дмитро та Назарій Яремчуки заявили, що вони та їхня сестра Марія мають право на хіти свого батька. Вони висловили це в інтерв'ю музичному подкасту "СучЦукрМуз".

Марія Яремчук висловила своє здивування, що її зведений брат розповідає журналістам про її особисте життя, хоча вони ніколи не спілкувалися. Вона також звинуватила його в отриманні роялті з пісень батька. Тому брати вирішили відповісти на це звинувачення.

“Є пісня та авторські права на неї. У кого вони є? Є композитор і поет. Хто написав і створив цю пісню – їм належать авторські права. Виконавці, які співають цю пісню, мають суміжні права. Суміжні права належать спадкоємцям. Хто є спадкоємцем? Ними є ми з братом і мала (співачка Марія Яремчук. – ред.). А щодо використання таткового виконання... Ми ніколи не заперечуємо, нікому претензії не виставляли. Навпаки, нам, буває, дзвонять, коли якийсь фільм знімається, і просять нашого дозволу на використання фрагмента. Ми лише за, але завжди кажемо, що, окрім нас, зателефонуйте, будь ласка, сестрі та авторам і дізнайтесь у них&raq

Читайте також