Конкурент Шольца сказав, як Німеччина може зупинити Путіна в Україні

Спікер ЄС оприлюднив план України щодо врегулювання конфлікту в Донбасі
Спікер ЄС оприлюднив план України щодо врегулювання конфлікту в Донбасі

Лідер ХДС/ХСС та кандидат у канцлери Німеччини Фрідріх Мерц виступив з умовою передачі Україні ракет Taurus. Про це він заявив в ефірі каналу ARD, повідомляє Ntv.

Мерц висловив думку, що якщо Росія не припинить бомбардування України, то спочатку треба зняти обмеження на удари довготривалою зброєю для Києва, а потім починати постачання ракет Taurus.

"Я б не став робити це (починати постачання Taurus Україні – ред.) просто так. Я б сказав Путіну: якщо бомбардування не припиняться, то першим кроком буде зняття обмежень за дальністю. А другим кроком буде доставка Taurus. І тоді Путін сам вирішує, наскільки далеко він хоче ескалювати цю війну", - заявив Мерц.

Мерц також висловив занепокоєння тим, що уряд канцлера Олафа Шольца і його союзники не мають стратегічного бачення. За його словами, уряд дозволяє Путіну знати всі деталі і навіть публічно сперечається щодо подальших кроків.

Крім того, Мерц вважає, що рішення про постачання Taurus має ухвалюватися на європейському рівні. Він закликає Європу стати більш незалежною від США у питаннях допомоги Україні для спільної безпеки.

Раніше було повідомлено, що Німеччина перегляне свою військову допомогу Україні.

Читайте також