Конкурент Трампа заявив, що виведе США з НАТО у разі перемоги на виборах

Кандидат у президенти США з Республіканської партії виведе країну з НАТО

Один з претендентів на пост президента США від Республіканської партії, Вівек Рамасвамі, непублічно заявив про своє намір вивести країну з НАТО. Про це повідомляє Politico.

Кандидат від Республіканської партії Вівек Рамасвамі заявив багатьом людям, що він виведе США з НАТО якщо стане президентом. - повідомляє видання.

За даними Politico, ще у жовтні минулого року Рамасвамі вважав ідею виходу США з НАТО "розумною", але не підтримав цю ідею прямо.

Стаття вказує, що кандидат від Республіканської партії, який також висловлювався за вихід країни з ООН, вважає, що вже час вийти з НАТО.

Прес-секретар кампанії Рамасвамі Тріша Маклафлін відмовилася прямо коментувати позицію кандидата стосовно НАТО, але не заперечила його думки.

Вівек серйозно стурбований тим, що більшість союзників по НАТО не виконують своїх зобов'язань щодо військових інвестицій, та, за необхідності, перегляне нашу власну підтримку. Він також вважає, що експансіонізм НАТО після Холодної війни невиправдано збільшив ризик великого конфлікту з РФ. - заявила вона.

Раніше відомо було, що Рамасвамі назвав Зеленського "нацистом", а Україну - "недемократичною країною". Крім того, він також заявив, що визнає окуповані території України російськими і закриє шлях Україні до НАТО у разі перемоги на виборах. Незважаючи на це, головним претендентом на пост президента від Республіканської партії залишається Дональд Трамп, Вівек Рамасвамі став однією з несподіваних фігур у президентській кампанії.