Контрнаступ ЗСУ виснажує російські резерви на фронті

Контрнаступ ЗСУ на фронті
Контрнаступ ЗСУ на фронті

Збройні сили України активно ведуть наступальні операції з метою виснажити обмежені російські резерви. Пріоритетом при цьому є максимальне збереження власних резервів.

За даними аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), у російських силах серйозно бракує високоякісних резервів, які вони намагаються створити.

У звіті зазначається, що Збройні сили України вступали у бій з переважаючими російськими силами, але завдавали їм значних втрат на важливих ділянках лінії фронту.

Аналітик Королівського інституту збройних сил Джек Вотлінг вважає, що Росію можна придушити у здатності навчати нових військ, поки українські сили продовжують завдавати великі втрати російським військам.

Українські військові поступово просуваються і натискають на російські позиції, що підтверджує звіт Інституту вивчення війни (ISW). Особливі успіхи досягнуті під Кліщіївкою, Андріївкою та Курдюмівкою.

На Луганщині російські війська продовжують атакувати вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кремінна. Відеозапис, який був опублікований 19 жовтня, показує, що російські війська продвинулися на північ від Іванівки.

За повідомленням Генштабу, російські війська безрезультатно атакували поблизу Синівки, Іванівки, Кислівки, Надії та Макіївки.

Читайте також