Корейський серіал «Ми всі мертві» від Netflix б'є рекорди у світовому прокаті

Втретє перше місце у світовому рейтингу посів корейський серіал.

Після «Гри у кальмара» та «Позову пекла» лідером стала дорама «Ми всі мертві».

«Ми всі мертві» злетів у топ на Netflix на другий день після релізу. Прем'єрна трансляція розпочалася 28 січня 2022 року.

Це зомбі-хоррор. За сюжетом, у школі-інтернаті, де навчаються підлітки 15-19 років, після укусу учня піддослідним щуром спалахує епідемія невідомого вірусу, який перетворює дітей на живих мерців. Друзі стають ворогами, а руку до порятунку часто простягає зовсім не той, від кого на це чекаєш.

Серіал порушує проблеми сучасної молоді, з якими стикаються підлітки – від переживань у період першої закоханості до буллінгу у навчальних закладах. І все це на тлі необхідності вижити та впоратися із втратами.

В основі серіалу «Ми всі мертві» лежить вебтун – комікс, спеціально адаптований для перегляду в мережі з мобільних пристроїв. Цей формат зародився у Південній Кореї у 2000-х роках.

Дослівний переклад вебтуна та серіалу – «Зараз у нашій школі».

Автором коміксу став корейський драматург Чжу Дон-Гін. Вебтун був виданий у 2009 році та одразу завоював широку аудиторію.

У серіалі «Ми всі мертві» 12 епізодів. Кожен створений корейською командою за участю корейських акторів. Вони можуть розраховувати на міжнародну славу, як і актори «Гри у кальмара».