Корнієнко зробив прогноз щодо вступу України в НАТО

НАТО спілкується з Україною
НАТО спілкується з Україною

Україна може спочатку стати членом НАТО, а потім приєднатися до ЄС - Корнієнко

Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко повідомив, що згідно з динамікою переговорного процесу щодо європейської та євроатлантичної інтеграції, Україна може спочатку набути повноправного членства в НАТО, а потім приєднатися до ЄС.

Про це він заявив під час "геополітичного діалогу" в рамках Центру європейської політики у Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

"Не хотів би брати на себе невдячну роль Кассандри. Але, як я очікую, ми станемо членами НАТО швидше, ніж членами Євросоюзу. Це пов'язано з певними традиціями щодо розширення ЄС", - підкреслив Корнієнко.

Він повідомив, що прибув до Брюсселя з делегацією для переговорів щодо продовження скринінгу законодавства України на відповідність європейським правовим нормам. Це є важливою умовою для отримання членства в ЄС. Україна розуміє, що для розширення ЄС необхідні досягнення кожної країни-кандидата, та готова працювати, щоб пройти цей шлях.

Корнієнко зауважив, що всі хвилі розширення ЄС відбувалися після європейських виборів. Наступні вибори відбудуться у 2029 році. Тому наступна можливість для розширення ЄС може відкритися після цих виборів до Європейського парламенту. Україна готова до цього розвитку, але важко передбачити рішення країн-членів. "П'ять років у політиці - це дуже довгий час", - додав він.

Читайте також