Країни із найкращою та найгіршою пенсійною системою (інфографіка)

Інфографіка про пенсійні системи країн
Інфографіка про пенсійні системи країн

Згідно зі свіжими даними від консалтингової компанії Mercer, пенсійна система Нідерландів є однією з кращих у світі. Ісландія, Данія та Ізраїль також показують хороші результати. У звіті, який оцінив 48 країн, відзначається, що хоча провідні пенсійні системи працюють добре, існують демографічні проблеми, з якими вони мають справу.

Зростання тривалості життя, зниження народжуваності та рост вартості медичного обслуговування ставлять під загрозу державні бюджети щодо підтримки пенсійних програм. Це призвело до загального зниження показників індексу у цьому році.

Один із авторів звіту, Девід Нокс, пояснив, що демографічні зміни вимагають більш гнучкого підходу до виходу на пенсію, а не простого визначення певного віку для припинення роботи.

В рейтингу США посіли 29 місце, Британія – 11, Японія – 36, Китай – 31. Найгіршими країнами у рейтингу виявилися Індія, Аргентина та Філіппіни.

Наразі в Україні нараховується 10,34 млн пенсіонерів, проте лише 12,7% з них отримують пенсію понад 10 тис. грн. При цьому понад 2,8 млн українців продовжують працювати після пенсії. Середня виплата для працюючих пенсіонерів становить близько 6 257 грн, в той час як середня пенсія в країні складає 5 851 грн або 141 долар США.

У Чеській республіці відбувається підготовка до пенсійної реформи, яка буде розгорнута до 2035 року. Ці зміни також стосуватимуться українців.

Читайте також