Країни ЄС вводять безкоштовний проїзд у транспорті для українських біженців

З моменту повномасштабного нападу Росії на Україну деякі держави ЄС дозволили біженцям переміщуватися без оплати проїзду у автобусах та поїздах місцевого значення.

Окрім гуманітарної допомоги, дозволів вільного в'їзду в країни та безкоштовного розміщення в готелях, все більше країн Європейського Союзу вводять для українців повністю безкоштовний проїзд.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Можливість повністю вільного проїзду для українців вже запровадили у Словаччині, Австрії, Польщі, Данії, Болгарії, Німеччині, Іспанії, Італії, Нідерландах, Румунії, Франції, Швейцарії, Угорщині та Чехії.

Також бельгійська залізниця SNCB надала право безкоштовного проїзду на потягах SNCB. Українці можуть дістатися до будь-якого пункту призначення як у кордонах самої Бельгії, так і за межі країни.

Щоб скористатися безоплатним проїздом потягами внутрішнього та міжнародного (нешвидкісного) сполучення, треба пред’явити при контролі квиток «Helpukraine», отриманий на території Німеччини, а також український закордонний паспорт або ID-карту. Можливість вільного проїзду надається громадянам України протягом терміну дії квитка «Helpukraine».