Країни Євросоюзу, які приймають українських біженців без зайвих ускладнень

Після нападу Росії на Україну тисячі біженців почали шукати притулку у сусідніх державах. Деякі європейські країни готові приймати українців.

Угорщина

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що країна приймає всіх громадян України.

«Ми впускаємо всіх», – заявив глава уряду країни.

Українці, які рятуються від війни, також можуть бути допущені в країну за відсутності біометричного паспорта – після індивідуальної оцінки інших документів, що засвідчують особу.

Ірландія

25 лютого в країні оголосили про негайне скасування візового режиму для українців.

Ті, хто подорожує до Ірландії без візи, матимуть 90 днів після прибуття, щоб врегулювати свій статус перебування в країні.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Молдова

Президент Молдови Майя Санду заявила: «Кордони країни відкриті для громадян України, яким необхідний безпечний транзит або перебування».

Польща

Польща дозволяє в'їзд будь-якому громадянину України. Навіть тим, у кого немає чинного паспорта. Офіційні особи країни оголосили, що вздовж всього кордону країни з Україною будуть відкриті дев'ять пунктів прийому, де пропонуватимуть харчування, медичну допомогу, місце для відпочинку та інформацію для тих, хто рятується від російського вторгнення.

Румунія

Станом на зараз громадяни України можуть в'їжджати до Румунії з біометричним або простим паспортом в пунктах пропуску.

Словаччина

Міністерство внутрішніх справ Словаччини оголосило, що в'їзд в країну буде дозволений всім громадянам України – навіть тим, у кого немає діючих проїзних документів. При цьому всім біженцям дозволяється залишатися в Словаччині протягом 90 днів.