Кремль будує на півдні Росії нову базу для «вагнерівців» – британська розвідка

Кремль будує нову структуру на основі колишніх найманців групи "Вагнера"

Міністерство оборони Великої Британії повідомило, що Кремль розбудовує нову структуру на півдні Росії за участю колишніх найманців групи "Вагнер".

Перший відеозвернення нового польового командира групи "Вагнера" Антона "Лотоса" Єлізарова було оприлюднене після смерті колишнього власника "Вагнера" Євгена Пригожина та колишнього польового командира Дмитра "Вагнера" Уткіна у літаковиразці в серпні 2023 року.

У своєму відео Єлізаров розповів про новий штаб "Вагнера" у Козачих Таборах на півдні Росії, поряд з казармами 150-ї російської мотострілецької дивізії.

Також на новій базі "Вагнера" буде розміщено новий добровольчий корпус Росгвардії, що підтверджує підпорядкування "Вагнера" Росгвардії.

За даними британської розвідки, Росгвардія готує нове формування Добровольчого корпусу з досвідчених співробітників "Вагнера" з метою посилення військових зусиль Росії в Україні і розширення російського впливу в Африці.

"Російська держава, швидше за все, санкціонувала будівництво нової бази 'Вагнера' і розуміє, що, підпорядкувавши 'Вагнеру' Росгвардії, вона усунула будь-яку потенційну загрозу, яку 'Вагнер' міг становити для безпеки російського режиму", - зазначили у мінобороні Британії.

За повідомленням американських аналітиків, "вагнерівці" тренують спецназ і військових Білорусі.