Кремль готує до війни школярів – британська розвідка

Школярі в бойових формах біля Кремля
Школярі в бойових формах біля Кремля

У Росії запроваджують новий модуль військової підготовки для підлітків

З початком навчального року в Росії було запроваджено новий модуль військової підготовки для дітей віком від 15 до 18 років. Цей модуль є частиною програми під назвою "Основи безпеки та оборони Вітчизни". Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії на своїй сторінці у Twitter.

Як зазначається, курс складається з 11 модулів, які передбачають 68 навчальних годин. Серед тем, які включаються до курсу, - загальновійськовий бій та ознайомлення зі стрілецькою зброєю. Його метою є "формування цінностей, набуття знань та навичок, які забезпечують готовність до виконання конституційного обов'язку щодо захисту держави".

За даними британської розвідки, реалізація цієї програми призведе до збільшення військової орієнтації суспільства.

Призначена урядом у серпні 2024 року нова молодіжна стратегія має на меті підвищити престиж військової служби, виховувати патріотизм та цивільну відповідальність, але головним чином - підготувати молодь до військової служби розумово та фізично. Також передбачається збільшення кількості літніх таборів для дітей, які беруть участь у військових заходах.

За стратегією, за останні 30 років цінності молоді змінилися від колективізму до індивідуалізму і від етатизму до космополітизму. Вона встановлює, що ідеологічний експансіонізм геополітичних конкурентів Росії призвів до послаблення традиційних цінностей та зростання індивідуалізму.

Нова стратегія спрямована на те, щоб змінити цей процес, а мілітаризація молоді є неодмінною частиною цього процесу

Читайте також