Кремль не хоче турбуватися через сплеск убивств, скоєних учасниками війни

Сплеск насильства серед учасників війни, повернулися з України, не хвилює Кремль

Речник президента Дмитро Пєсков відповів негативно на запитання щодо того, чи стурбований Кремль з приводу насильства серед учасників війни, які повернулися з України. Про це повідомляє The Moscow Times. 

Російські ЗМІ все частіше друкують публікації про "трагічні випадки домашнього насильства", скоєного учасниками війни. Однак, Кремль не фіксує жодної тривожної статистики на цей рахунок, заявив Пєсков.

Не дивлячись на публікації в ЗМІ, інформації про такі випадки у Кремлі немає

Пєсков нагадав про те, що недавно Володимир Путін взяв участь у засіданні Міністерства внутрішніх справ і ніякого тривоги на цей рахунок не було.

Нова газета Європа підрахувала, що з початку вторгнення на території України було засуджено щонайменше 192 учасників війни в Росії за участь у насильницьких злочинах.

Зарубіжні джерела повідомляють, що досвід безкарності, отриманий під час зґвалтувань на окупованих територіях України, може вплинути на проблеми сексуального насильства в Росії. Російські військові, які повертаються у мирне життя, можуть стикнутися з посттравматичним стресовим розладом, що може призвести до збільшення кількості зґвалтувань. Однак, цю проблему в Росії зазначали ще у минулому році соціологи та психологи. Meduza, незалежне опозиційне російськомовне медіа, також звернуло увагу на цей аспект.

Спостерігається зв'язок між поширенням сексуального насильства та поширеною установкою "ні означає так" в російському суспільстві. У деяких випадках, відмову сприймають як флірт або згоду на будь-які сексуалізовані дії, що може призвести до збільшення кількості зґвалтувань.

Злочини проти статевої недоторканності зросли в Росії

Офіційні дані свідчать про значне зростання кількості злочинів проти статевої недоторканності в Росії за останні 10 років. Крім того, кількість проявів сексуального насильства щодо дітей збільшилася на 44% - з 9524 у 2010-му році до 16 887 у 2021-му році.