Кремль посилив контроль над бойовиками ПВК «Вагнер» – британська розвідка

Контроль над бойовиками "Вагнера" посилився після бунту їх колишнього лідера

За даними міноборони Великої Британії, Кремль посилив контроль над бойовиками приватної військової компанії "Вагнер" після бунту їх колишнього лідера Євгена Пригожина. Частина цих бойовиків приєдналася до "Росгвардії".

Росгвардія створює свої "добровольчі" формування

25 грудня 2023 року президент Росії Володимир Путін підписав закон, що надає "Росгвардії" право створювати власні "добровольчі" формування. Уже відомо, що "Росгвардія" прийняла до свого першого добровольчого корпусу три колишні десантно-штурмові загони "Вагнера" - 15-й, 16-й і 17-й.

Плани "добровольчих" підрозділів

За даними британської розвідки, "Росгвардія" ймовірно планує розгорнути свої нові "добровольчі" підрозділи в Україні та Африці. Зазначається, що "Росгвардія" пропонує добровольцям шестимісячні контракти для участі у війні проти України та дев'ятимісячні контракти для служби в Африці.

Підпорядкування "Вагнера" Росгвардії

Залучення колишніх десантно-штурмових підрозділів "Вагнера" до добровольчого корпусу "Росгвардії" свідчить про успішне підпорядкування "Вагнера" російській внутрішній військовій службі. Це зміцнює командування та контроль російської держави над групою "Вагнера".

Бунт лідера Вагнера

Нагадаємо, в червні 2023 року колишній лідер приватної військової компанії "Вагнер" Євгеній Пригожин організував бунт проти російського військового керівництва. Він вирушив до Москви, але так і не досяг столиці Росії.