Кремль зазнав поразки з русифікацією України - президент Фінляндії

Кремль почув поразку з русифікацією України
Кремль почув поразку з русифікацією України

Президент Фінляндії Александр Стубб заявив, що Росія зазнала повної поразки у спробі підпорядкування і русифікації України. Він зробив це заяву під час спільної пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Згідно з Стуббом, Захід повинен був рішучіше реагувати на російську агресію у Грузії в 2008 році, на анексію Криму в 2014 році та на початок повномасштабного вторгнення РФ в Україну у 2022 році. За його словами, в Європі утворилася "напівпостійна залізна завіса", з одного боку якої знаходяться Росія і Білорусь, а з іншого - решта Європи. Він також наголосив на тому, що Росія не змогла посварити країни Європи та вбити клин між Європою і США.

Президент Фінляндії висловив свою підтримку Президенту України Володимиру Зеленському і його мирному плану. Він переконаний, що справедлива мирна угода між Україною і Росією буде прикладом для світу, як розв'язувати конфлікти. Стубб також закликав до залучення країн Глобального Півдня до мирних переговорів, а Китай вважає ключовим гравцем у цьому процесі. Він висловив стурбованість, що є країни, які дійсно підтримують Україну, але є й такі, які хочуть дистанціюватися від цієї ситуації.

Президент Фінляндії закликав до мирного процесу і зазначив, що цей момент повинен бути визначений самою Україною і президентом Зеленським. Він підкреслив, що якщо Росія без наслідків може атакувати менші країни, то це стане прикладом для інших авторитарних режимів у світі.

Джерело: Укрінформ

Читайте також