Кремль змушує мігрантів воювати проти України - ЗМІ

Кремль змушує мігрантів воювати проти України - ЗМІ

Кремль примушує мігрантів та іноземних студентів воювати проти України

За даними Bloomberg, Кремль загрожує депортацією тисячам мігрантів та іноземних студентів, які перебувають у Росії, якщо вони відмовляться воювати у російській армії.

За даними європейських чиновників, російські власті все частіше погрожують не продовжувати візи африканським студентам і молодим працівникам, якщо вони не погодяться приєднатися до російської армії.

За словами одного з європейських чиновників, деяких африканців, які працюють в Росії по робочих візах, примушують вибирати між депортацією та участю у бойових діях. Однак, деяким з них вдалося підкупити чиновників, щоб залишитися в країні і уникнути військової служби.

Інший неназваний європейський чиновник зазначив, що мігранти та іноземні студенти, які входять до складу російських військових з'єднань, зазнають великих втрат, оскільки їх все частіше залучають до небезпечних бойових маневрів для захисту сильніших підрозділів.

За даними розвідки, Росія проводить свою вербувальну кампанію в щонайменше 21 країні, включаючи кілька країн Африки. При вербуванні до армії найманцям виплачуються бонуси та гарантується зарплата.

Також, вербувальники спрямовані на мігрантів та студентів, які раніше шукали роботу в Росії, і у деяких випадках надавали їм обіцянки вигідної роботи, після чого змушували їх проходити навчання та йти на фронт.

Українські чиновники повідомили, що серед полонених на полі бою збільшилася кількість іноземців, зокрема африканців та непальців.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: