Кримінальні справи росіян у вільному доступі: хакери зламали базу генпрокуратури РФ

Хакерське угруповання RGB-TEAM зламало та опублікувало в інтернеті базу генпрокуратури, яка містить кримінальні справи проти росіян за останні 10 років, з 1993 по 2022. Про це повідомляє The Moscow Times, з посиланням на заяву хакерів.

Хакери стверджують, що виклали в мережу лише часткову частину даних, яку вони викрали з бази генпрокуратури Росії. Угрупування називає себе спільнотою "анонімних хактивістів, які борються за свободу в усьому".

У викладеній базі є більше 80 тисяч унікальних кримінальних справ. Їх можна перевірити випадковим чином, щоб підтвердити їх автентичність. Серед них є справи про образу співробітників поліції, крадіжки, викрадення та інші.

Крім бази генпрокуратури, хакери також опублікували дані про злом "Лабораторії Касперського", де є інформація про понад 50 тисяч IP-адрес користувачів антивіруса.

Нагадаємо, що після смерті Олексія Навального у в'язниці антикремлівські хакери одержали доступ до мережі Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) і отримали інформацію про сотні тисяч ув'язнених.

Українські хакери також зуміли отримати доступ до більше ніж 100 російських сайтів і нанести збитки на понад $12 млрд.

Хакери зламали сервери критично важливої інфраструктури і отримали засекречену інформацію.

Читайте також:

  • Хакери оприлюднили інформацію про ядерний об'єкт РФ і його персонал
  • Українська кібератака паралізувала будівництво військових об'єктів РФ: деталі від розвідки