Куди зникла Неля Штепа? Очільник Слов’янська оцінив рівень проросійських настроїв у місті

Мер Слов'янська Вадим Лях: Я не знаю, де знаходиться Неля Штепа

Мер Слов'янська Вадим Лях не має інформації щодо місця перебування і діяльності колишньої міської голови Нелі Штепи, яку звинувачують у державній зраді. Про це він заявив у відповіді на запитання видання "Главком".

Лях підтвердив, що він не зустрічав Нелю Штепу на вулицях Слов'янська і не знає, що вона зараз робить.

Мер оцінив рівень проросійських настроїв у місті і зазначив, що Служба безпеки України активно працює, виявляючи місцевих зрадників, зокрема тих, хто співпрацює з ЗСУ.

Часто це історія не про гроші, є "ідейні" люди. І мова не про вік. Бо є думка, що такі лише люди похилого віку. Ні. Є різні вікові категорії у цих "ідейних". Безумовно практика показує, що таких людей можна побачити. Приклад - захоплені міста, та ж Авдіївка, як ці "ідейні" дають інтерв'ю і розповідають, як вони чекали і дочекалися "звільнення". Це дуже сумно, але певний відсоток таких є. Це 10% чи 15%, сказати неможливо. Бо не факт, що з тих, хто евакуювався є ті, хто не підтримує російський режим

Вадим Лях також зазначив, що у останні два-три роки думка мешканців значно змінилася, і підтримувачі "русского мира" або зітхають за СРСР стали меншими в кількості. Водночас важко визначити, скільки проросійських мешканців залишилося в місті і скільки виїхало.

Київський районний суд Полтави зобов'язав поліцію розшукати Нелю Штепу, яку обвинувачують у створенні терористичної організації і посяганні на територіальну цілісність України. Ця інформація була отримана з судового реєстру, повідомляє "Главком".

У понеділок рано вранці російська ракета ударила по центральній частині Слов'янська, пошкодивши багатоповерховки.

Раніше, протягом минулого року, на фортифікаційні споруди поблизу Слов'янська виділили майже 30 млн грн, оскільки лінія оборони розташована за 30 км від міста.

Читайте також:

  • Суддя з Харкова, у якої через війну забрали справу Штепи, звільнилася
  • Обвинувачена у сепаратизмі Неля Штепа втекла? Суд забив на сполох
  • "Краще б мене застрелили, була би Героєм України". Виступ Штепи у суді: головні тези
  • "Пашинський, Наливайченко і Тарута казали: Нельочка, ти умнічка". Штепа обурена, чому з усіх мерів Донбасу судять лише її