Кулеба висловився про ідею Макрона направити західні війська в Україну

Кулеба вважає, що ідея Макрона зекономить час Україні та Європі

Міністр закордонних справ України, Дмитро Кулеба, вважає, що пропозиція президента Франції, Еммануеля Макрона, щодо розміщення західних військ в Україні, може допомогти не тільки Україні, але і Європі загалом.

У інтерв'ю виданню ELTA, яке цитує Delfi, Кулеба заявив, що наразі важливо зробити більше для захисту України та Європи.

Міністр зазначив, що заява Макрона була несподіванкою для України, і вона свідчить про те, що Париж є першою європейською столицею, яка публічно визнала потребу в захисті України, чим засмутила інші країни.

"Але дискусія, спровокована цим повідомленням із Парижа, заощадить багато часу Європі на усвідомленні того, що потрібно зробити більше. Не лише для України, але й Європи", - сказав глава МЗС.

Кулеба також підкреслив, що багато столиць країн Європи ще не розуміють, що допомога Україні - це не благодійність, але реальна допомога власним громадянам та економія великих коштів, які потрібно б було витратити на власний захист.

"Цей меседж від Макрона - це те, що всі знають, але бояться сказати. Він просто перший, хто почав відкрито говорити про те, що на мій погляд має розуміти кожна розумна людина в Європі. Якщо Росію не зупинити в Україні, буде війна в Європі", - заявив глава МЗС.

Раніше повідомлялося, що республіканці в Палаті представників розробляють свій пакет допомоги з кредитами для України.