Кулеба застеріг Сійярто від підтримки російських наративів щодо миру

Кулеба попереджає Сійярто про підтримку російських наративів
Кулеба попереджає Сійярто про підтримку російських наративів

Кулеба зустрівся з угорським міністром закордонних справ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч з Петером Сійярто, міністром закордонних справ Угорщини. Під час зустрічі обговорили ситуацію на фронті та підготовку до другого Саміту миру. Про це Кулеба повідомив у соціальній мережі X.

"Я наголосив, що жодні мирні ініціативи не можуть базуватися на російських наративах", - підкреслив Кулеба.

Кулеба також звернув увагу на недавній ракетний удар по дитячій лікарні "Охматдит". Він зазначив, що це ще раз підтверджує безрезультатність спроб задобрити президента РФ Володимира Путіна.

"Путін прагне війни, і ми повинні спільно змусити його прийняти справедливий і тривалий мир", - заявив глава МЗС України.

Дипломати обговорили розвиток відносин України та Угорщини

Дипломати також обговорили подальші кроки для розвитку двосторонніх відносин, враховуючи угоди, досягнуті під час візиту прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Києва.

Варто зазначити, що в Європейському Союзі обговорюється можливість санкцій проти Угорщини та уряду Орбана через їхню міжнародну діяльність. ЄС вважає фейковими спроби "посередництва" Угорщини у припиненні війни в Україні.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський раніше пояснив, чому Віктор Орбан не може виступати посередником між Україною та Росією.

Читайте також