"Купуйте генератори": Галущенко закликав готуватися до складнощів влітку

Міністр енергетики закликає українців готуватися до можливих складнощів

Міністр енергетики Герман Галущенко закликав українців підготуватися до можливих складнощів наступного літа через російські обстріли. В інтерв'ю телеканалу "Рада" він рекомендував тримати напоготові генератори та павербанки на випадок перебоїв із електропостачанням.

Міністр нагадав, що перед початком опалювального сезону його часто питали про необхідність купівлі генераторів та павербанків. "Коли міністр каже: "Все купуємо генератори", це звучить лякаюче, - зазначив він. - Але я тоді повторював: так, готуйтеся, але ми зробимо все можливе, щоб такі заходи не знадобилися".

Готовість до будь-якого сценарію

Галущенко наголосив, що енергетики докладуть максимум зусиль, щоб запобігти перебоям у постачанні електроенергії. Взимку вдалося забезпечити безперебійне постачання, проте наступного літа ситуація може змінитися. "Потрібно бути готовими до будь-якого сценарію, оскільки йде війна", - зауважив він.

Окупанти атакували об'єкти генерації електроенергії

11 квітня окупанти атакували об'єкти генерації електроенергії в чотирьох областях України, повністю знищивши Трипільську ТЕС на Київщині та потрапивши до ТЕЦ, що живить весь Харків.