Курорти Єгипту переповнені європейськими туристами

Через війну росії в Україні кількість російських відпочиваючих в Єгипті значно скоротилася. Туристичні компанії почали прогнозувати просідання економіки. Проте єгипетські пляжі не пустують сьогодні. Їх наповнили німецькі туристи.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Популярну Хургаду обрали туристи з Британії, Румунії та Німеччини.

«Червоне море, зокрема Хургада, стало найпопулярнішим місцем для німецьких, британських, польських та румунських туристів. У готелях спостерігається позитивна динаміка заповнюваності з початку червня, коли розпочався сезон літніх відпусток», – повідомляють туристичні оператори.

Росія до повномасштабного вторгнення в Україну була основним джерелом туризму в Єгипті, яке щороку приносило мільярди доларів до казни країни. Починаючи з травня поточного року, потоки російських туристів скоротилися на 35%.

У Федеральному агентстві з туризму росії оператори всіляко шукають лазівки по обходу західних санкцій. Найбільшою перешкодою для вітчизняних туристів стають фінансові транзакції. Спроби домовитися з єгипетською владою про використання російської платіжної системи «Мир» на єгипетських курортах поки що закінчуються невдачею.