Курщина: ЗСУ штурмують жіночу колонію, в якій засіли російські окупанти

Жіноча колонія, в якій окупанти
Жіноча колонія, в якій окупанти

Українські війська атакують будівлю жіночої колонії у російській Курській області. Російські солдати, що облаштували вогневі позиції, зараз перебувають в цій колонії. Про це повідомляє Bild.

Під час поступу в Курській області українська армія досягла жіночої колонії, де зараз тривають запеклі бої.

У селі Мала Локня, за 14 км від українського кордону, російські військові перетворили жіночу виправну колонію №11 на фортецю і чинять запеклий опір. Можливо, в обороні установи беруть участь навіть охоронці колонії, повідомляють журналісти.

З 2011 року в колонії утримують 203 засуджених злочинниці, засуджених до термінів від 10 до 20 років позбавлення волі.

Кілька десятків російських солдатів захищають колонію, будуючи барикади та використовуючи сторожові вишки як вогневі позиції. Великі будівлі використовуються як захист від українських атак.

Українські військові обстрілюють захисників за допомогою бойових машин піхоти Marder німецького виробництва та атакують безпілотниками сторожову вежу біля входу в колонію.

Російські військові блогери підтверджують, що Мала Локня була майже повністю оточена українськими підрозділами, але солдати ЗС РФ продовжують тримати оборону. Міноборони РФ стверджує, що всі атаки українських військ були відбиті.

Кадр із колонії з'явився на відео 95 Окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.

Нагадаємо, Збройні сили України продовжують наступ на Курському напрямку, зазнаючи опір російських військ. Українські військові зазнали успіхів у кількох населених пунктах, включаючи Комарівку, Семенівку, Левшинку та Російську Конопельку, згідно з геолокаційними даними та звітом ISW.

Ситуація на Курському напрямку залишається напруженою, з активними бойовими діями та взаємними атаками. ЗСУ продовжують тиснути на російські позиції, демонструючи рішучість звільнити окуповані території.

У ніч на 28 липня Курська область Росії зазнала атаки безпілотників, що призвело до вибухів та пожеж у декількох районах.

Читайте також