Київський суддя Печерського суду ухвалив рішення з ненормативною лексикою (ФОТО)

Суддя Печерського районного суду Києва Олег Білоцерковець ухвалив закрити адміністративну справу про порушення карантину. У ухвалі суддя розпорядився "відправити його на ***єр".

Відповідне рішення було опубліковано на порталі Єдиного реєстру судових рішень. Рішення на сайті було оприлюднено ще влітку 2021 року.

Згідно з матеріалами справи, 3 лютого 2021 року адміністратор порушив карантинні обмеження, не вчасно закривши заклад. До суду порушник не прийшов. Покарання він не поніс, оскільки минув термін з дня фіксації адміністративного правопорушення.

Суддя Білоцерковець виніс таку ухвалу:

"Виробництво у справі про притягнення Особи 1 до адміністративної відповідальності за ст. 44-3 КУпАП закрити у зв'язку із закінченням термінів притягнення до адміністративної відповідальності і відправити на ***єр".

Після того, як скріншоти постанови розлетілися по мережі, на сайті посилання на документ приховано.

"Доступ до документа обмежений на підставі листа суду від 24.11.2021 № 5600/21 (Вх. № 13452/03-21 від 24.11.2021), як до невідповідного оригіналу судового рішення через допущену технічну помилку під час його допущеної технічної помилки під час допущеної технічної помилки під час його допущення державного реєстру судових рішень", - йдеться у поясненні.

Пізніше у Печерському райсуді прокоментували рішення з ненормативною лексикою, повідомляє Судово-юридична газета.

"Зміст постанови суду містить посилання виключно на закриття справи на наведених підставах за відсутності слів, які мали ознаки ненормативної лексики. Наявна в Єдиному реєстрі судових рішень зазначена постанова у певній редакції не відповідає оригіналу судового рішення та волевиявленню судді. Поява тексту ЗМІ може бути пов'язане з втручанням сторонніх осіб у комп'ютерні автоматизовані системи, у зв'язку з чим Печерський районний суд Києва звернувся до правоохоронних органів з відповідною заявою", - зазначила помічник судді Олега Білоцерківця Ангеліна Ахромєєва.