Латвія з 16 липня закриває в'їзд зареєстрованим у Білорусі авто

Закритий кордон на авто з Білорусії
Закритий кордон на авто з Білорусії

З 16 липня водії зареєстрованих в Білорусі автомобілів більше не зможуть в'їжджати до Європейського Союзу через кордони Латвії з Білоруссю та Росією, повідомляє Delfi.

Це рішення прийняте згідно з правовими актами ЄС і Єврокомісії в межах санкційного пакету проти РФ. Ці санкції також передбачають обмеження для Білорусі.

Починаючи з 16 липня 2024 року особам, які мають автомобіль, зареєстрований в Білорусі, буде заборонено перетинати кордон Латвії. Така заборона введена, оскільки в ЄС заборонено ввозити товари з Білорусі, які допомагають країні дізнаватися доходи і активніше підтримувати Росію в агресії проти України. Тому людина, яка має автомобіль з Білорусі, повинна буде повернутися назад до своєї країни.

Якщо водій відмовиться виконувати вказівки митних органів, його автомобіль можуть конфіскувати.

Проте, заборона не стосуватиметься транспорту, який використовують дипломатичні чи консульські установи.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський прогнозує, що війна проти України та міжнародні санкції проти Росії призведуть до руйнування її економіки протягом року або двох.

Також Росія створює фіктивні компанії для продажу нафти та оманює США. Введення нових американських санкцій змушує Росію шукати нові способи постачання нафти до Індії. Нещодавно з'явилися компанії, які раніше не відомі, і почали постачати нафту в Індію. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на трейдерів в Азіатському регіоні і представників індійських нафтопереробних компаній.

Крім того, центральний депозитарій цінних паперів в Казахстані закликав клієнтів вивести російські папери з країни через санкції США проти російського Національного розрахункового депозитарію (НРД). В депозитарії знаходиться близько 140 паперів з префіксом ru, включаючи облігації та акції.

Читайте також