Лавров і Небензя не узгодили брехню про обстріл "Охматдиту" - Кислиця

Лавров і Небензя обговорюють обстріл
Лавров і Небензя обговорюють обстріл "Охматдиту"

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і постпред при ООН Василь Небензя не згодилися на пропагандистські наративи щодо обстрілу дитячої лікарні "Охматдит" 8 липня, і тому вони висунули різні версії, які суперечать одна одній.

Про це відзначив постпред України при ООН Сергій Кислиця.

Василь Небензя твердив, що в "Охматдит" влучила українська ракета, Сергій Лавров заявив - що російська, яка, за його словами, була збита за допомогою систем ППО.

Російський постпред додав: "На відеороликах, що опублікували українські користувачі Інтернету, видно, що без будь-яких пошкоджень та перешкод у район дитячої лікарні прилітає самотня ракета ППО України. Її неможливо плутати з іншими ракетами завдяки характерному оперенню та іншим характеристикам".

Лавров на пресконференції у штаб-квартирі ООН повністю спростував слова Небензі.

"Нещодавно, коли ми атакували військову і енергетичну інфраструктуру, - сказав він, - українська протиповітряна система збила одну з наших ракет... І уламки цієї ракети впали на дитячий госпіталь "Охматдит" у Києві".

Кислиця прокоментував ці розбіжності у соцмережі, згадавши про свої заклики звіряти свої слова з Москвою.

"Цього разу версія Лаврова про те, що саме російська ракета влучила в "Охматдит", яка була озвучена ним в ООН 17 липня, не співпадає з тим, що говорив Небензя 9 липня в Радбезі ООН, - написав Кислиця, іронічно додавши: - А що ж сталося з "характерним оперенням" ракети?".

Читайте також