Лавров видав заяву про "історично братські зв'язки" з Північною Кореєю

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час свого візиту до Північної Кореї зазначив, що обидві країни мають "довгу й братню історію".

Він також висловив думку про те, що західний неоколоніалізм продовжує бути основним пріоритетом для європейців, американців і японців. Своє це виступі в Пхеньяні.

У своїй промові Лавров зазначив: "Жаль, що останні події протягом багатьох років свідчать про те, що японський мілітаризм залишається на своїй позиції, американська гегемонія не зникає, і загалом західний неоколоніалізм продовжує бути головним завданням для європейців, американців і японців".

З приводу цього, Лавров наголосив, що "наша взаємна солідарність, яка базується на довгій і братній історії", має велике значення.

Росіяни завжди використовували термін "братський народ", щоб описати українців.

Наприклад, опитування, проведене в Росії у 2021 році, показало, що більшість росіян вважають українців "братнім народом".

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Україна, очевидно, задумується про переговори з Російською Федерацією.

Він зазначив, що це "перетворення у правильному напрямку", але зазначив, що цього недостатньо, оскільки "потрібно скасувати декрет, який забороняє переговори". Президент країни-агресорки висловив таку думку під час пресконференції після свого візиту до Китаю.