Лідери ЄС підсумували зустріч у Брюсселі: "Росія не повинна перемогти"

Лідери ЄС підсумували зустріч у Брюсселі
Лідери ЄС підсумували зустріч у Брюсселі

Глави Європейської Ради засудили агресію Росії проти України

Голови держав та урядів країн Європейського Союзу, що зустрілися в Брюсселі на засіданні Європейської Ради, голосно засудили російську агресію проти України. У підсумковому документі, що був прийнятий, також було підтверджено підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та заявлено, що Росія не зможе перемогти у своєму загарбницькому конфлікті.

"Європейська рада підтверджує рішуче засудження російської агресивної війни проти України, яка є показовим порушенням хартії ООН, та підтвердила продовження підтримки незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України у її міжнародно визнаних кордонах. Вона також підтверджує непохитні зобов'язання Європейського Союзу надавати Україні та її народу політичну, фінансову, економічну, гуманітарну, військову та дипломатичну допомогу, так довго, як буде необхідним, та настільки інтенсивно, наскільки це необхідно. Росія не має перемогти", - наголошується у документі.

Зазначається, що Європейська рада також підтвердила свою підтримку для всебічного, справедливого та тривалого миру в Україні, згідно з ключовими принципами міжнародного права. Країни Європейського Союзу будуть продовжувати активно залучати ще більше міжнародної підтримки для ініціативи розвитку першого Саміту миру в Україні.

"Європейський Союз наголосив, що будь-які ініціативи по Україні не повинні прийматися без участі самої України. Європейський Союз продовжить активно сприяти вирішенню цього питання та залучати інші країни до спільної діяльності. Також було привітано проведення саміту Україна - Південно-Східна Європа у місті Дубровнік 9 жовтня 2024 року", - йдеться у документі.

Читайте також