Лідери ЄС все більше виступають за поразку Росії в Україні - Науседа

Згода в керівництві ЄС щодо необхідності поразки Росії у війні проти України

Президент Литви, Гітанас Науседа, заявив, що лідери Європейського Союзу дедалі більше погоджуються з необхідністю перемогти Росію у її агресивній війні проти України.

Науседа, коментуючи результати останнього саміту ЄС, заявив: "Я думаю, що розуміння того, що ми повинні перемогти Росію, розширюється, тому що інакше буде продовження цієї трагічної історії".

"Принаймні я не бачу лідерів, які хотіли б зателефонувати (президенту Росії Владіміру. – Ред.) Путіну, щоб обговорити проблеми в Україні. У нас немає жодного лідера, який все ще довіряє Путіну. Окрім двох", – додав він, маючи на увазі прем'єрів Угорщини та Словаччини.

Президент Литви також сподівається, що він та інші лідери змінять думку країн ЄС, які наразі сумніваються щодо російської загрози та необхідності перемогти РФ у війні.

"Якщо (Росія. – Ред.) прорве першу лінію оборони (в Україні. – Ред), вони увійдуть і підуть за нами, і буде друга лінія оборони", – пояснив він.

Науседа підкреслив, що Москва "загрожує і кидає виклик усім демократичним системам в Європі. Всім включно: Німеччині, Франції, Іспанії і навіть Португалії, яка перебуває досить далеко від лінії фронту".

Джерело: Європейська правда