lifecell та Воля покращать інтернет та мобільний зв'язок за гроші європейців

Служби lifecell і Воля, оновлюють інтернет та мобільний зв'язок за європейські кошти
Служби lifecell і Воля, оновлюють інтернет та мобільний зв'язок за європейські кошти

Українські компанії отримали $435 млн на відновлення телекомунікаційного сектору України

Михайло Федоров, Міністр цифрової трансформації України, повідомив, що європейські партнери виділили $435 млн для компаній lifecell LLC та Datagroup-Volia. Ці кошти призначені для відновлення телекомунікаційного сектору України, який постраждав від воєнних дій.

Федоров розповів про це у своєму телеграм-каналі.

За його словами, отримані кошти будуть використані для придбання нового обладнання, яке дозволить розширити покриття фіксованим та мобільним інтернетом в Україні, а також покращити якість мобільного зв'язку.

Міністр застеріг, що стабільний зв'язок є невід'ємною частиною нормального життя кожної людини, особливо в умовах, коли ворог старається зруйнувати телекомунікаційну мережу країни.

Федоров підкреслив, що надання українцям можливості викликати екстрені служби, спілкуватися з родичами, працювати та навчатися онлайн є крайньо важливим. Він наголосив, що наразі інвестиції є ключовим фактором для забезпечення стабільності зв'язку в країні.

Глава Мінцифри висловив подяку Міжнародній фінансовій корпорації, Європейському банку реконструкції та розвитку, а також Європейській комісії та уряду Франції за розуміння важливості підтримки телекомунікаційної галузі України.

Читайте також