Лише з третьої спроби: Росія нарешті запустила ракету «Ангара-5» (відео)

Ракету-носій "Ангара-А5" врешті-решт вдалося запустити з космодрому "Східний" після двох скасувань

Рахівництво "Роскосмосу" повідомило, що вдалося запустити ракету-носій "Ангара-А5" з космодрому "Східний" на третю спробу, після того як дві попередні були скасовані через технічні неполадки. Запуск планували на 9 квітня, але через проблеми зі зборкою ракети, він був перенесений. Зараз "Ангара-А5" є першою важкою ракетою, яка була розроблена і створена після розпаду СРСР.

«Роскосмос» врешті-решт запустив свою ракету-носій «Ангара-А5» з космодрому «Східний».

Запуск ракети-носія "Союз-2.1а" з пілотованим космічним кораблем "Союз Мс-25", який мав відбутися 21 березня, також був скасований через проблеми з двигунами. Він був присвячений 90-річчю космонавта Юрія Гагаріна, першої людини, яка побувала у космосі. Другу спробу запуску запланували на суботу, 23 березня.

Як повідомив ведучий трансляції НАСА, запуск пілотованого корабля «Союз Мс-25» до Міжнародної космічної станції (МКС) скасували через те, що вчасно не ввімкнули двигуни ракети «Союз-2.1а».

Останні новини про запуск ракети викликали тривогу в Сполучених Штатах, де серйозно занепокоєні можливістю Росії розмістити ядерну зброю в космосі. Але РФ, як зазначають, наразі не має можливості успішно впровадити таку зброю на орбіту.

Таким чином, хоча запуск "Ангара-А5" відбувся з певним запізненням, це все одно є важливою подією в космічній індустрії Росії, що підтверджує її технологічні можливості у цій сфері.