Літак РФ порушив повітряний простір Швеції: країна викликала російського посла

Літак РФ порушив повітряний простір Швеції
Літак РФ порушив повітряний простір Швеції

Міністерство закордонних справ Швеції запросило посла Росії на зустріч через порушення шведського повітряного простору російськими бомбардувальниками Су-24. Про це повідомляє сайт шведського уряду.

“Сьогодні, у вівторок, 18 червня, Міністерство закордонних справ запросило російського посла, щоб висловити свою позицію щодо порушення Росією повітряного простору Швеції, яке сталося в п'ятницю, 14 червня”, - йдеться у повідомленні.

Російський винищувач Су-24 зачепив повітряний простір Швеції над островом Готланд, через що Швеція відповіла підняттям у повітря винищувача JAS-39 Gripen, щоб вивести його звідти. Це став першим подібним випадком з моменту вступу Швеції до НАТО.

Раніше військово-повітряні сили Швеції заявили, що разом з німецькими винищувачами затримали біля шведського узбережжя російський розвідувальний літак Іл-20.

Також повідомлялося, що російський військовий літак порушив повітряний простір Фінляндії. Це відбулося вперше після вступу країни до НАТО минулого року. Літак перебував у повітряному просторі Фінляндії приблизно дві хвилини і зачепився за фінську територію на 2,5 км у східній частині Фінської затоки.

Нагадаємо, що російський літак був виявлений британською авіацією над Естонією. Він пролетів між материковою частиною Росії і Калінінградською областю в супроводі винищувачів Су-30М.

Читайте також