Литва планує штрафувати за зберігання нацистської та радянської символіки

Прапори нацистської та радянської символіки
Прапори нацистської та радянської символіки

Литва пропонує розширити заборону на нацистську та радянську символіку

Литва запропонувала розширити заборону на нацистську та радянську символіку, включивши до неї не лише публічне демонстрування та розповсюдження, а й зберігання з метою подальшого поширення. Це є реакцією на законопроєкт, зареєстрований у квітні, який пропонує заборонити також ввезення та транзит такої символіки через територію країни. Про це повідомляє литовський мовник LRT.

Відомство таким чином відреагувало на законопроєкт, зареєстрований у квітні головою Комітету Сейму з культури Вітаутасом Юозапайтісом та міністром оборони країни Лаурінасом Кащюнасом.

У документі пропонується не лише заборонити розповсюдження та демонстрацію на території Литви нацистської і радянської символіки, а й її ввезення чи транзит через країну.

Міністерство підтримує запропоновані зміни та пропонує надати митникам повноваження порушувати справи про адміністративні правопорушення у випадках, пов'язаних з перевезенням забороненої символіки.

Проєкт ухвали ще має бути схвалений урядом та парламентом. Наразі в Литві вже діє заборона на публічне демонстрування та розповсюдження нацистської та радянської символіки, за порушення якої передбачені штрафи від 300 до 1200 євро.

Нагадаємо, глава МЗС Литви з українсько-білоруського кордону звернувся до Лукашенка.

Читайте також