Литва розпочинає кампанію проти вербування громадян російськими спецслужбами

Литва проти вербування російськими спецслужбами
Литва проти вербування російськими спецслужбами

Литва розпочала кампанію з протидії вербуванню

Литва розпочала кампанію з боротьби з вербуванням, спрямовану на підвищення обізнаності громадян про небезпеку з боку ворожих спецслужб. Кампанія включає відеоролики, засновані на реальних випадках, що підкреслюють, що будь-який громадянин може стати мішенню.

За даними джерела, кампанія складається з трьох відеороликів, заснованих на реальних випадках вербування. Основна мета цієї кампанії - привернути увагу суспільства до того, що будь-який громадянин Литви може стати мішенню для ворожих спецслужб.

Серед країн, які найактивніше займаються розвідкою в Литві, виділяються Росія, Білорусь та Китай. Вони активно використовують соціальні мережі для вербування державних службовців, військовослужбовців, правоохоронців та інших осіб, які мають доступ до стратегічної інформації.

«Росія більше не задовольняється інформаційними атаками чи пропагандистськими кампаніями, а проводить агресивні розвідувальні операції на Заході, як-от диверсії, вандалізм і кібератаки. Метою подібних операцій є вербування осіб і в нашій державі. Останнім часом для цієї мети активно використовуються соціальні мережі, де шукають осіб, які згодні співпрацювати з ворожими службами через ідеологічні переконання або бажання легко і швидко», - повідомляє видання.

Найбільш уразливими до вербування є державні службовці, військовослужбовці, працівники правоохоронних органів, політики, журналісти та бізнесмени, які можуть мати доступ до важливої інформації або стратегічних контактів.

Читайте також