«Люблю назавжди». Актор Нищук присвятив своїй покійній матері пронизливий допис (фото)

Актор Нищук з квітами на могилі матері
Актор Нищук з квітами на могилі матері

Ексміністр культури і наразі художній керівник Національного театру ім. Івана Франка Євген Нищук опублікував пост у Facebook, присвячений своїй матері Ганні Нищук. Він поділився спогадами про неї і розповів, що найяскравіше залишилося в його пам'яті з їх спільних моментів.

За словами Нищука, сьогодні його матері виповнилося б 90 років. Сам актор був третьою дитиною у сім'ї, і його мама завжди була поруч - допомагала, надихала, була доброю і турботливою.

Керівник театру зауважив, що у його пам'яті назавжди залишився спогад про особливий момент: "болючий, але переломний" для нього. За словами актора, ця подія змінила його, "повела далі неспокійним життєвим шляхом". Він став "таким чутливим до процесів боротьби за українські цінності".

"Ще будучи школярем, коли пішли перші протестні рухи на підвалинах здобуття незалежності, добре пам'ятаю липень 1989, перший протестний антирадянський мітинг у Івано-Франківську. Мама - в перших рядах з іншими жінками, щоб підкреслити, що хода мирна! Але радянська влада не могла терпіти такого. Мітинг почали розганяти, совєцькі міліціянти почали бити людей кийками. Вдома дивився на маму, її розсічене чоло і кров на обличчі. А всередині все закипало і змінювалося назавжди, спонукало до рішучих дій", - згадав Нищук.

За його словами, мама завжди була поруч, підтримувала на Майдані 2004, підтримувала на Майдані 2013-2014 і "шалено переживала у найгарячіші дні".

"Мама не застала повномасштабного вторгнення нащадків тих росіян, які били її у 89-му на вулицях рідного Франківська, пішла у засвіти шість років тому. Але її впевненість в очах і любов до усього українського я ловлю у донці Анничці, а її силу я відчуваю і досі. Люблю назавжди. Завжди бракує", - написав актор.

Нищук додав, що у його голові щоденно звучать слова матері: "Сину - ми боремось за Україну!".

Читайте також:

У Національному театрі ім. Івана Франка знайшли річ, яка стане музейним експонатом театру. Під оббивкою крісел знайшли два квитки на виставу, які були придбані в радянські часи. Назва театру на квитках вказана як "Київський ордена Леніна Академічний Драматичний театр ім. Івана Франка". Квитки були надруковані російською мовою, а їх вартість становила 1 крб 60 коп. Назву і дату вистави на квитках не зазначено.

3 квітня Євгена Нищука офіційно затвердили на посаді генерального директора-художнього керівника Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

Читайте також