Найкращі бойовики 2023 року: рейтинг від нашої редакції

У 2023 році було дуже багато кіноновинок. Серед нових картин вигідно виділилися бойовики. Здавалося, давно минув час їхньої популярності, а вже у 2023 вони повернули свою славу. Тішили найкращі бойовики 2023 року і класичними особливостями жанру, і чимось новим, що було цікаво молодому поколінню. 

Такі бойовики 2023 року мають і свій своєрідний ТОП. Утім, щоб обрати найкращі фільми обов'язкові до перегляду (точно варто подивитись), краще на своєму досвіді обрати такі картини. Наприклад, зробити невеличкий конкурс у родинному колі. 

Що було особливого в бойовиках у 2023 році? 

Почнемо з того, що серед новинок 2023 року було дійсно багато новинок. Вони відливалися і цікавими поворотами подій, і багатьма несподіваними ходами.  Загалом фільми жанру стали більш цікавими та динамічними. Глядач точно не нудьгував і міг "полоскотати" нерви. 

найкращі бойовики 2023

У 2023 році був вдалий час, щоб повернути популярність цілому жанру. Утім, варто зазначити, що такий фундамент було закладено ще в минулих роках. Наприклад, той же "Джон Вік" продовжив свою ходу. Решта стрічок додали популярності жанру. Саме у 2023 році був справжній зоряний час для бойовиків.

Джон Вік 4

У 2023 році на більші екрани повернувся Джон Вік. Жанр фільму так і залишився бойовиком. Втім, у картині вистачає і трилера, і криміналу. Цього разу над картиною разом працювали і в США, і в Німеччині. 

найкращі бойовики 2023

У фільмі, який уже вчетверте починає свою вендету. Тепер у картині з'явилися і новий ворог. Він молодий і дуже небезпечний. При цьому у фільмі буде і багато смертей, через які Джону доведеться пройти самотужки. 

Традиційно у фільмі майже не чути слів самого Джона. При цьому головний герой став більш винахідливим і сильним. Глядачі вже відзначили неймовірну сутичку на сходах. Критики вже назвали її такою, що окупає весь фільм. Наприкінці 4 частини доходить і до логічного кінця особиста історія Джона. Він отримає все, до чого так довго прагнув. Утім, як повідомили творці, п'ятому фільму вже бути. 

Тайлер Рейк: Операція з порятунку 2 

Ще одне довгоочікуване продовження вийшло у 2023 році. Жанр фільму не тільки бойовик, а й кримінал. 

Головний герой, який уже знайомий глядачеві, виходить на пенсію. Він заліковує рани і точно не хоче зустрічати нових людей. Несподівано колишня дружина просить його про послугу і головний герой не може відмовитися. Головний герой вирушає до грузинської в'язниці, щоб визволити сестру колишньої дружини. Там він вступає в сутичку з кримінальним авторитетом. 

найкращі бойовики 2023

Сценаристами фільму виступили брати Руссо. У другій частині більш глибоко розкривається характер головного героя. У цій картині розкривається і глибше втрата сина. При цьому головний герой не шукає помсти, він хоче спокути. 

У фільмі можна відзначити неймовірні бойові сцени. Вони якісні та дуже яскраві. Глядачі відзначили головною сценою втечу з в'язниці. 

Німа лють 

У 2023 році вийшов ще один бойовик, який точно сподобається відвідувачам жанру. Загалом фільм зібрав у собі все, що глядачі люблять у бойовиках.

У центрі сюжету Різдво та перестрілка двох банд. Через цю перестрілку загинув син головного героя. Він також отримує пошкодження в шию і втрачає голос. 

найкращі бойовики 2023

Щойно головний герой виходить із лікарні, він починає свій шлях помсти. Крім видовищної картини, глядачі змогли побачити легендарне повернення актора Джона Ву, якому всьому 75 років. 

Сцени здалися глядачам хвилюючими та натуральними. Перестрілки, дійсно, наповнені реалістичністю. 

Вартові Галактики. Частина 3 

Не найочевидніший "гравець" рейтингу, який заслуговує на окрему увагу. Попри те, що "Вартові" вважають фантастикою, в описі також вказано жанр бойовик і комедія. Звісно, назвати "Вартових" винятково бойовиком складно, але у фільмі справді багато екшену. 

бойовики 2023

У новій частині фільму залишилися всіма улюблені герої, які переживають непрості часи. Вони багато п'ють і мало дбають про майбутнє галактики. Утім, їм вимушено необхідно знову битися з новими ворогами. У цій частині більше розкриється особистість кожного героя. 

Важливо також зазначити, що "вартові" попрощалися з шанувальниками. Тож глядачі й отримують завершений кінець та розуміють, що з ними трапилося в майбутньому. 

Форсаж-10 

Ще одна доволі цікава історія. Сама історія гонщиків встигла стати культовою. У цій частині на екрані з'явиться багато нових і постійних героїв. Також, уже традиційно, банда гонщиків згадує минуле. 

бойовики 2023

У центрі сюжету залишається Домінік. Він все також бореться за справедливість для своєї родини. 

бойовики 2023

Загалом, як і інші частини фільму, він вийшов видовищним і яскравим. Трюки, багато в чому не реалістичні, те, за що шанувальники люблять "форсажі". Втім, такі історії ще довго радуватимуть глядачів, а тому не за горами новий "форсаж".