Головна

Найкращі бюджетні курорти України для відпочинку та лікування

Бюджетні курорти України для відпочинку та лікування

Україна є не тільки надзвичайно гарним та мальовничим краєм, але й має чимало зон відпочинку. Крім моря та озер, Україна має чимало мінеральних джерел та зон відпочинку, лікування. Так склалось, що дешеві гірськолижні курорти України також можуть здивувати, а Закарпаття курорт стати ідеальним відпочинком влітку. 

В Україні неймовірне різноманіття: є й зимові й лікувальні курорти України. Тобто є гори, море, озера, річки, джерела та лікувальні грязі. Одні з цих відпочинків дешеві, інші більш дорогі, проте всі вони доступні українцям та гостям з інших країн. 

Курорти в Україні: водні, гірські та надзвичайно різноманітні 

Обираючи для себе зимовий курорт в Україні чи найкращі курорти України всі, що сподобається цілій сімʼї, варто розуміти, що у них зазвичай є свої актуальні сезони. Наприклад, гірськолижні (гірські) курорти краще відвідувати взимку, а Карпати влітку. Так само і море буде більш вдалим варіантом влітку, взимку ж можна віддати перевагу культурному відпочинку десь у центрі якогось історичного міста. На щастя для українців, таких місць дуже багато: на будь-який смак та вподобання. 

Загалом, Україна має багато курортів, які відомі своїми лікувальними властивостями і доступними цінами. Вони пропонують чудові можливості для відпочинку та оздоровлення. 

закарпаття курорти

Звісно, вибір залежить від особистих потреб та вподобань, але кожен з доступних та популярних курортів пропонує широкий спектр послуг для оздоровлення і релаксації за розумною ціною.

Трускавець

Згадуючи про курорти України, одразу зʼявляються думки про Трускавець. Складно взагалі знайти місто, де все зроблено саме для відпочинку та оздоровлення. 

Трускавець — один з найвідоміших курортів України, розташований у передгір’ї Карпат. Він славиться своїми мінеральними водами, серед яких найвідоміша — «Нафтуся». Сама задля цієї води, яка не найприємніша на смак, зʼїжджаються зі всієї України. 

Що та чим в Трускавці можна лікуватись: 

  1. Мінеральні води для лікування нирок, печінки, жовчного міхура.

  2. Грязьові процедури.

  3. Фізіотерапія та бальнеотерапія.

На території Трускавця велика кількість санаторіїв та пансіонатів різних цінових категорій, що дозволяє знайти бюджетні варіанти проживання.

Поруч з містом є ліс, в якому не просто, але й корисно гуляти. Також за кілька кілометрів розташована кілька мінеральних джерел, до цих місць також проводяться постійні екскурсії. 

Моршин

Ще один надзвичайно популярний курорт в Україні, який знають абсолютно всі, Моршин. Він доволі популярний ще й завдяки мінеральній воді, яку можна знайти в будь-якому магазині України. 

Моршин — невелике місто-курорт, також розташоване в передгір’ї Карпат. Відомий своїми мінеральними джерелами та лікувальними грязями. В ньому можна знайти величезну кількість санаторіїв. 

Що та як лікують в Моршині: 

  1. Мінеральні води для лікування шлунково-кишкових захворювань.

  2. Грязелікування.

  3. Сучасні методи фізіотерапії.

На території Моршині крім санаторіїв є багато пансіонатів з доступними цінами, що робить його привабливим для бюджетного відпочинку. Популярність Моршину майже така сама, як і Трускавцю. 

Хмільник

Ще один популярний та доступний за ціною курорт, який знаходиться на території України. 

Хмільник — курорт у Вінницькій області, відомий своїми радоновими джерелами, які використовуються для лікування багатьох захворювань. Такі мінеральні води є унікальними за лікувальними властивостями. 

Радонові води зазвичай використовують для лікування опорно-рухового апарату та нервової системи. Це їх основне призначення. Також з їх допомогою проводиться грязелікування та фізіотерапія. Саме такі процедури й найбільш популярні в Хмільнику. 

найкращі курорти україни

Курорт пропонує широкий вибір оздоровчих закладів з різними ціновими категоріями, що дозволяє знайти бюджетні варіанти. Часто такий варіант вибирають і для відпочинку з дітьми, адже лікувальну воду можна використовувати й для профілактики. 

Бердянськ

На жаль, через війну в Україні на паузі стоїть робота ще кількох туристичних та курортних зон. Серед них і Бердянський курорт. 

Бердянськ — курорт на узбережжі Азовського моря, відомий своїми грязями та мінеральними водами. До повномасштабного вторгнення він був знаменитий не тільки цілющими водами, але й доступністю цін на відпочинок. 

В Бердянську в основному є лікувальні грязі, які підрозділ для лікування захворювань опорно-рухового апарату, нервової системи та шкірних хвороб. Також там є мінеральні та корисні для всього організму води, зазвичай їх назначають курсами. До всього іншого там поруч є море, а воно вже забезпечує гарний відпочинок для всіх. 

До війни в Бердянську був великий вибір бюджетних санаторіїв, пансіонатів та приватних апартаментів. Зараз з цим все складніше. 

Свалява

Ще один курорт, де можна й відпочити, й підлікуватись. Мова йде про Свалява, а це курорт у Закарпатській області, відомий своїми мінеральними джерелами та гарними гірськими пейзажами.

лікувальні курорти україни

Що та як лікують в Сваляві: 

  1. Мінеральні води для лікування шлунково-кишкових захворювань, печінки та жовчного міхура.

  2. Грязелікування та фізіотерапія.

Це такий класичний набір для закарпатських курортів та лікувальних зон. Також в місті завжди були різноманітні варіанти проживання, включаючи бюджетні санаторії та пансіонати. Знайти бюджетний відпочинок в цій місцевості, дійсно, можливо. 

Миргород

Ще один курорт с корисною водою, яку можна навіть купити в магазині, Миргород. Назва цього міста, дійсно, дуже популярна в Україні. 

Миргород — курорт у Полтавській області, відомий своїми мінеральними джерелами та мальовничими краєвидами. Мінеральні води, які можна знайти в спеціальних бюветах, зазвичай використовують для лікування шлунково-кишкових захворювань. В цілому, мінеральна вода корисна й для профілактики. Також різні санаторії, що розташовані в Миргороді, пропонують популярні процедури грязелікування та фізіотерапії.

Загалом в Миргороді великий вибір оздоровчих закладів різних цінових категорій, що робить його доступним для бюджетних відпочиваючих.

Очаків

Вибираючи зони оздоровлення та відпочинку в Україні, варто звернути увагу й на Очаків. Місто нехай невелике, але точно допоможе відпочити та полікуватися. 

Очаків — курорт на узбережжі Чорного моря, відомий своїм приємним кліматом та піщаними пляжами. Він доволі популярний, точніше так було до початку війни, проте є всі сподівання, що так буде й після її закінчення. 

В місті багато бюджетних варіантів для відпочинку та лікування, включаючи санаторії та приватні апартаменти. В основному вони пропонують лікувальні грязі та мінеральні води.

Заліщики

Останній у списку, але не менш вдалий варіант, Заліщики. Такий курорт точно може сподобатись кожному. 

Заліщики — курорт у Тернопільській області, розташований на берегах річки Дністер, відомий своїми лікувальними мінеральними водами. Вони мають не менш унікальні властивості. 

Чим та як лікують в місті (санаторії та пансіонати):

  1. Мінеральні води для лікування шлунково-кишкових захворювань та порушень обміну речовин.

  2. Фізіотерапія.

В місті традиційно є багато бюджетних варіантів проживання, включаючи санаторії та пансіонати. Вони досить доступі по цінах. 

Читайте також: