Найкращі дитячі мультфільми про динозаврів

Мультфільми про динозаврів посідають особливе місце в дитячих серцях. Адже діти люблять не тільки історичних персонажів, а й тих тварин, яких уже не побачиш у зоопарку. Що цікаво, мультфільми про динозаврів однаково сильно подобаються дітям різної статі: і дівчаткам різного віку, і хлопчикам. 

Майже всі мультики про динозаврів вирізняються цікавим сюжетом і досить правильним посилом. Є й мультфільми, які підходять і для сімейного перегляду. Наприклад, неймовірно популярний "Льодовиковий період". 

Всі мультфільми про динозаврів: найпопулярніші мультфільми всіх часів

Мультфільмів про динозаврів більш ніж достатньо. З такою тематикою мультики виходять щороку, що не може не радувати дітей. Утім, є і так звана класика, яка багато років поспіль радує дітей різних поколінь. 

мультфільми про динозаврів

Дитячі мультфільми про динозаврів, які виділила наша редакція:

  1. Динозавр.

  2. Льодовиковий період 3: Ера динозаврів.

  3. Хороший динозавр.

  4. Земля до початку часів. 

  5. Поїзд динозаврів: Острів пригод. 

  6. Патруль Діно.

  7. Мініфорс. Сила динозаврів.

  8. Дінотопія: У пошуках сонячного рубіна.

  9. Ми повернулися! Історія динозавра.

  10. Динозаврик Урмель.

Загалом такі мультфільми не завжди мають вік. Часто їх дивляться і дорослі, які просто люблять подібну тематику.

Динозавр

Диснеївський анімаційний фільм "Динозавр" (Disney's Dinosaur) був випущений 2000 року. Це пригодницька історія, яка розгортається в стародавньому світі динозаврів. Така собі класична історія. 

Сюжет фільму починається з того, що група динозаврів, які представляють окремий вид, залишає одне зі своїх яєць без нагляду і з нього народжується маленький динозавр Ало. Цей момент змінює його життя, коли він стає частиною іншої зграї.

мультфільми про динозаврів

У міру зростання Ало, він не тільки стикається з небезпеками, а й йому доводиться дуже швидко вчитися і знову виживати. 

"Динозавр" відомий своєю вражаючою анімацією, реалістичністю динозаврів і захопливими сценами боротьби за виживання. Фільм також показує правильну дружбу та сміливість. Такий мультфільм буде неймовірно повчальним для малюків.

Льодовиковий період

"Льодовиковий період 3: Ера динозаврів" (Ice Age: Dawn of the Dinosaurs) — це третя частина популярної анімаційної серії "Льодовиковий період", випущена 2009 року. Загалом кожна частина однієї історії розповідає про різні види тварин, які більше не мешкають на планеті. Наприклад, мамонти та динозаври. Саме третя частина присвячена динозаврам. 

За сюжетом, уже улюблений персонаж Сід випадково знаходить яйце динозавра і приймає його за своє. Майже одразу з нього народжується маленький динозавр, якого Сід називає Бак. З цього моменту у героїв "Льодовикового періоду" починаються справжні пригоди. 

"Льодовиковий період 3: Ера динозаврів" продовжує традицію попередніх фільмів серії, приправляючи історію гумором і захопливими пригодами. Він точно входить у ТОП "найкращі мультики про динозаврів".

Хороший динозавр

"Хороший динозавр" (The Good Dinosaur) — це анімаційний фільм, випущений студією Pixar у 2015 році. Сюжет фільму розгортається в альтернативному Всесвіті, де динозаври ніколи не вмирали. Основний герой - молодий динозавр Арло, який загубився після грози. У спробі повернутися додому, він випадково зустрічає маленького чоловічка на ім'я Спот, який стає його компаньйоном у цій важкій подорожі.

"Хороший динозавр" вирізняється гарною анімацією, глибокими і добре прописаними персонажами та барвистими пейзажами. Фільм порушує важливі теми дружби, сміливості та самопізнання. Такі історії точно найкращі для маленьких дітей, з якими краще уникати надмірної агресії. 

Земля до початку часів

Обираючи нові фільми про динозаврів, не варто забути і про ту класику, яку знають усі діти по всьому світу. "Земля до початку часів" (The Land Before Time) — це анімаційний фільм, випущений 1988 року. Фільм став дуже популярним і став основою цілої серії продовжень.

всі мультфільми про динозаврів

Сюжет фільму розповідає про групу молодих динозаврів, включно з маленьким брахіозавром на ім'я Літлфут, який губиться після землетрусу. Він вирушає в подорож, щоб знайти "Зелену долину", легендарне місце, де росте соковита трава і панує мир і безпека.

"Земля до початку часів" приваблює дітей і дорослих своїми яскравими персонажами, красивою анімацією і захопливим сюжетом. Фільм також порушує важливі теми дружби та відданості. Такі мультфільми не тільки цікаві, а й корисні, адже вони вчать правильних цінностей. "Земля до початку часів" точно потрапляють до списку найкращих анімаційних фільмів про динозаврів. 

Поїзд динозаврів 

"Поїзд динозаврів: Острів пригод" (Dinosaur Train: Adventure Island) — це захопливий мультфільм, заснований на серії анімаційних фільмів "Поїзд динозаврів" (Dinosaur Train). Він був створений Крейгом Бартлеттом. Сам мультфільм відносно новий, але вже полюбився дітям по всьому світу. 

У центрі сюжету мультфільму група молодих людей. Вони вирушають у захопливу пригоду на загадковий острів. Під час своїх пригод вони вчаться життя в дикій природі, виявляючи багато цікавих фактів про різні види динозаврів та інших стародавніх істот.

"Поїзд динозаврів: Острів пригод" загалом слугує для отримання більшої кількості інформації. Мультфільм нехай і не документальний, але максимально достовірний. 

Патруль Діно

"Патруль Діно" (Dino Squad) — це анімаційний телесеріал, який транслювався з 2007 по 2008 рік. Серіал розповідає про групу підлітків, які мають здатність перетворюватися на динозаврів.

Основна сюжетна лінія серіалу пов'язана з групою підлітків, які випадково заражаються генетичним вірусом, після чого вони починають перетворюватися на динозаврів. Скориставшись своїми новими здібностями, вони об'єднуються в команду "Патруль Діно" і використовують свої сили, щоб боротися з різними загрозами.

"Патруль Діно" орієнтований на дитячу аудиторію. У фільмі поєднується одразу кілька жанрів: пригоди, фантастика та комедія.

Мініфорс. Сила динозаврів

"Мініфорс. Сила динозаврів" — це епізод анімаційного серіалу "Мініфорс", який є південнокорейським. У цьому епізоді Мініфорс стикаються з новим викликом, пов'язаним із динозаврами.

всі мультфільми про динозаврів

Основні персонажі - четверо дітей, які в певні моменти використовують свої спеціальні пристрої, щоб стати членами команди "Мініфорс" і боротися зі злочинністю, захищаючи своє місто.

У цьому конкретному епізоді команда "Мініфорс" стикається з динозаврами, які можуть становити загрозу. Загалом "Мініфорс" орієнтований на дитячу аудиторію, але може сподобатися і дорослим. 

Динотопія: у пошуках сонячного рубіна

"Динотопія: у пошуках сонячного рубіна" (Dinotopia: Quest for the Ruby Sunstone) — це анімаційний фільм, випущений 2005 року. Він заснований на книжці Джеймса Герріті та Кевіна Тіге, яка розповідає про фантастичний світ Динотопії, де люди і динозаври живуть разом і у них повна гармонія.

У центрі сюжету двоє братів, Тіммі та Джона, які опиняються на таємничому острові Дінотопії після корабельної аварії. Однак, світ Дінотопії опиняється під загрозою, коли злий тиран Зайс отримує контроль над сонячним рубіном, джерелом усієї енергії у світі Дінотопії. Брати стають на захист світу Дінотопії і вирушають на пошуки сонячного рубіна, щоб врятувати свій новий дім.

Фільм "Динотопія: у пошуках сонячного рубіна" точно підійде для сімейного перегляду. 

Ми повернулися! Історія динозавра 

"Ми повернулися! Історія динозавра" (We're Back! A Dinosaur's Story) — це анімаційний фільм, випущений 1993 року і створений студією Amblimation. Фільм заснований на дитячій книзі Пола Ван Лозенбюрга.

всі мультфільми про динозаврів

У центрі сюжету динозаври, які повертаються в теперішній час завдяки чарівним здібностям професора, відомого як Кеп. Кеп перетворює динозаврів на добрих та інтелектуальних створінь, і вони вирушають до Нью-Йорка. 

Динозаврик Урмель

"Динозаврик Урмель" (Urmel Aus Dem Eis) — це німецький анімаційний фільм, створений 2006 року на основі однойменної дитячої книжки Макса Крусса. Загалом історію екранізували кілька разів. 

Сюжет фільму розповідає про маленького динозаврика на ім'я Урмель, який зустрічається з тваринами на маленькому острівці. Під час сюжету діти і тварини острова об'єднуються, щоб захистити свій дім і свободу від капітана Бліксена.