Найкращі фільми 2020 року: рейтинг цікавих фільмів від нашої редакції

У 2020 році вийшла на великі екрани велика кількість цікавих фільмів. Не всі вони були гідно оцінені, але серед них точно були найкращі фільми 2020 року, які ще багато років будуть популярні.

найкращі фільми 2020

Було у 2020 році і багато довгоочікуваних фільмів та темні конячки, які здивували сценарієм, грою акторів та візуальними ефектами. 

Найкращі фільми 2020 року за версією нашої редакції 

Почнемо з того, то 10 фільмів 2020 року, які варто подивитися, безпосередньо залежать від улюбленого жанру або навіть акторського складу. Втім, у 2020 році вийшло так багато фільмів, що точно знайдуться гідні варіанти.

найкращі фільми 2020

Наша редакція виділяє такі не найпопулярніші, але точно цікаві фільми 2020 року:

  1. Страх.

  2. Початок.

  3. Тенет. 

  4. Джентльмени. 

  5. Батько. 

  6. Куди ти йдеш, Аїдо?

  7. Погані хлопці назавжди.

  8. Душа.

  9. Суд над чиказькою сімкою. 

  10. Американська утопія. 

Загалом 2020 топ фільмів можна продовжувати досить довго і знаходити нові картини, які, можливо, і не були у всіх на слуху, але заслуговують на увагу.

Страх 

Фільм "Страх" (Fear) 2020 року, є болгарським драматичним фільмом, що розповідає про складні стосунки між головними героями. Загалом це класична драма, де внутрішні муки героїв виходять на перший план.  

Сюжет фільму розгортається в маленькому місті на півночі Болгарії. Головний герой, молодий чоловік на ім'я Васіл, повертається додому після тривалої відсутності. Васіл нещодавно був звільнений з в'язниці і повертається до свого рідного міста, де стикається з минулими помилками і власними страхами. Навіть вийшовши з в'язниці, він продовжує нерівну боротьбу з внутрішніми демонами. 

"Страх" досліджує теми провини, спокути, сімейних стосунків і внутрішнього протистояння. Фільм не став найпопулярнішим, але точно показав, як складні емоційні переживання знищують людину. Він точно входить до списку "цікаві фільми 2020 року".

Початок 

Фільм "Початок" (Beginning) 2020 року — це грузинська драма, яка досліджує теми релігії, ідентичності, спокути та самовизначення. Несподівано 2020 року фільм підняв планку для всього жанру драми. 

Головна героїня, Яна, дружина пастора, стикається із серією травматичних подій, включно з нападом на їхню церкву з боку радикальних екстремістів. Через такі переживання у Яни трапляється зрив і її починають мучити страхи. Надалі за сюжетом її внутрішній світ розривається між вірністю своєму чоловікові, його віровченню і власними почуттями, які кардинально відрізняються. 

Фільм "Початок" досліджує складні теми людської природи, моральних дилем і пошуку сенсу в житті. Він точно увійде в кіно 2020 рейтинг картин, які вимагають до себе уваги. 

Аргумент 

У рейтингу 2020 року не обійтися без гучного фільму "Тенет". Його режисером виступив Крістофер Нолан, у якого величезна кількість шанувальників. 

найкращі фільми 2020

Загалом "Тенет" виявився досить провокаційним, складним і спірним. При цьому він зібрав значну касу і обійшов інші схожі стрічки. 

Загалом, "Тенет" являє собою мозаїку загадок, дії та інтриг. Розібрати у фільмі не завжди просто, але Нолан такого ніколи й не обіцяв. В одному критики і глядачі зійшлися, таке кіно 2020 топ на багато років наперед. 

Джентльмени 

У 2020 році вийшли "Джентльмени" (The Gentlemen). Британці спільно з Гай Річі випустили досить цікавий і зміною кримінальний бойовик. 

Фільм розповідає про світ наркобізнесу в Лондоні. Утім, Річі завжди женеться за картинкою і красивими ракурсами. Він любить простий і водночас складний гумор. Гай любить запрошувати відомих акторів і давати їм нетипові ролі. Так і стало у фільмі 2020 року. 

"Джентльмени" являє собою типовий стиль Гая Річі, що поєднує в собі чорні комедійні елементи, швидкі діалоги, гострі сюжетні повороти та стильні образи. Його точно потрібно внести в ТОП цікавих картин.

Батько 

Ще одна британська новинка вийшла 2020 року. Драма отримала назву "Батько" і вона заснована на відомій п'єсі. Автор п'єси і став режисером фільму. 

Головний герой, Ентоні, літній чоловік, стикається з проблемами деменції та починає втрачати зв'язок із реальністю. Поступово його пам'ять і розум стають все менш надійними, і він починає відчувати змішання часу, місця і подій.

Разом із цими сумними подіями Ентоні намагається не втрачати стосунки з донькою. Чоловік нехай і чинить опір, адже хоче залишатися самостійним, але й потребує допомоги доньки. 

10 фільмів 2020

Особливістю фільму стала нитка оповіді. Глядач бачить усе очима хворого Ентоні, а тому історія не така зрозуміла. 

Загалом фільм зачіпає важку тему старіння і втрати себе через вікові зміни. Він вийшов досить складним і зворушливим, і точно входить до рейтингу найкращих картин 2020 року. 

Куди ти йдеш, Аїдо?

У 2020 році на екрани вийшла ще одна драматична робота. Фільм було випущено 2020 року, його обрали як офіційного боснійського кандидата на "Оскара" в категорії найкращий іноземний фільм.

Загалом робота вийшла видовищною, а картинка "глибокою". Сюжет фільму розгортається у Сребрениці під час боснійської війни 1995 року. Основна героїня, Аїда, працює в місцевій школі і є перекладачкою для миротворчих сил ООН. 

У міру розкриття історії, життя Аїди наповнюється страхом, болем і сумом. 

"Куди ти йдеш, Аїдо?" відображає трагедію подій, що відбувалися в Сребрениці, коли понад вісім тисяч мусульманських чоловіків і хлопчиків було вбито під час війни в Боснії та Герцеговині. Такі фільми не тільки найкращі або просто цікаві, а й несамовиті. 

Погані хлопці назавжди 

У 2020 році вийшло продовження культового фільму про поганих хлопців. Продовження звичної історії фанати чекали давно, але зйомки нової частини так і не починалися багато років. 

10 фільмів 2020

"Погані хлопці назавжди" (Bad Boys for Life) - це те саме довгоочікуване продовження популярної серії кримінальних бойовиків про двох детективів поліції Маямі, Майкла Лоренса (Мартін Лоренс) і Маркуса Барнетта (Вілл Сміт).

Як завжди, така парочка потрапляє в халепи. 

У цій частині фільму Майк і Маркус знову об'єднуються, коли стає відомо, що хтось намагається вбити Майка. Розслідування приводить детективів до деяких подій з минулого, які вони вирішують розкрити. 

"Погані хлопці назавжди" виявився успішним продовженням серії, хоча фанати оригінальної історії були не зовсім задоволені таким продовженням.

Душа 

"Душа" (Soul) — це анімаційний фільм студії Pixar, випущений 2020 року. Попри те, що на фільм були ставки, його успіх перевершив усі очікування. 

Сюжет фільму розповідає про джазового музиканта на ім'я Джо Гарднер, який мріє стати популярним. Однак, у день, коли його мрії починають збуватися, трапляється нещасний випадок, і його душа відокремлюється від тіла та вирушає у світ "після".

2020 топ фільмів

"Душа", попри зовнішню картинку, є глибоким і філософським фільмом. У ньому вкладено багато сенсу і сам фільм ставить чимало запитань, про які може подумати і дорослий. Дітям така картина теж сподобалася, адже вона вийшла динамічною і барвистою.

Суд над чиказькою сімкою  

Фільм "Суд над чиказькою сімкою" (The Trial of the Chicago 7) — це юридична драма. Такий жанр не дуже популярний останніми роками, а тому фільм справді приємно здивував. 

Фільм заснований на реальних подіях і розповідає про судовий процес над сімома політичними активістами, яких звинувачували в організації масових протестів проти війни у В'єтнамі в Чикаго 1968 року. Саме завдяки реальній історії, картонка фільму вийшла теж реалістичною і правдоподібною. 

У фільмі представлені яскраві персонажі, їхнє протистояння з владою і драматичні моменти в залі суду. Він відзначився і глибокими за змістом діалогами, гострими та емоційними обговореннями і роздумами над питаннями ідеалів і правди. Загалом, незважаючи на мінімальну інтригу, фільм тримає в напрузі до кінця.

Американська утопія 

Фільм "Американська утопія" (American Utopia) 2020 року є концертним фільмом і документальним проєктом. В його основі і досить відома вистава.  

2020 топ фільмів

Фільм являє собою не просто запис концерту, а й дослідження ідеї утопії через музику, театр і слово. Він порушує важливі питання про людське існування, суспільний порядок і сенс життя.